Prins Daniel skapar förvirring – hånad av kronprinsessan Victoria

Prins Daniel skapade förvirring. Vad som kom sedan var en pik från hans hustru, kronprinsessan Victoria.

Prins Daniel har varit väldigt konsekvent i sin look de senaste tio åren. Vi vet vad vi ska vänta oss när prinsen dyker upp på officiella tillställningar: prydligt kammat, kortklippt hår och ett par snygga designerbrillor. Skräddarsydd kostym med slips.

Låter det här som någon annan vi är bekanta med? Jo, faktum är att många har dragit paralleller mellan Daniel och Kristdemokraternas före detta partiledare Göran Hägglund.

Prins Daniel skapade förvirring – pikades av kronprinsessan Victoria

Förvirring blev fullständig när både Daniel och Göran dök upp på samma tillställning, en middagsbjudning på svenska residenset.

– Jag var med den kvällen och det var framför allt en äldre herre som hade svårt att hålla dem isär. Han kallade socialministern för prinsen och tvärtom. Det var lite smålustigt, har Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning berättat för Expressen.

Kronprinsessan Victoria hade tydligen väldigt roligt åt detta. Så pass roligt att hon bestämde sig för att göra sig lustig på Daniels bekostnad.

Under en jobbresa i England ropade Victoria "Kom nu, Hägglund" till Daniel, mitt framför dåvarande handelsministern Ewa Björling.

LÄS OCKSÅ: Nya bilder på prinsessan Estelle väcker uppståndelse i hela världen

Märkliga händelsen: "Jag får väl i fortsättningen kolla med socialministern"

Prins Daniel och Göran Hägglund.

Prins Daniel och Göran Hägglund – lika som bär?

TT

Men Daniel tog inte illa vid sig. Det visade sig att Göran Hägglund själv skämtat om saken.

– Socialministern påtalat det här vid ett antal tillfällen. Efteråt har jag också fått höra att vi liknar varandra, att vi bland annat har samma typ av glasögon, sa Daniel.

– Jag får väl i fortsättningen kolla med socialministern så att vi inte väljer samma slipsar eller glasögon.

LÄS OCKSÅ: Drottning Elizabeth i sorg – familjemedlemmen plötsligt död

Daniels glasögonmode har förändrats genom åren. Svensk Dams modebloggare Johanna Lejon har tidigare studerat just detta: hur vår prins byter mellan bågar för att hänga med i utvecklingen.

Som Johanna själv konstaterade: “Vilken glasögonresa han har gjort!”.

Vilken glasögonresa prins Daniel har gjort!