Prins Daniel är bestämd – därför säger han nej

Prinsessan Estelle Prins Oscar Prins Daniel

Det är många specialregler som gäller hemma på Haga för prins Oscar och prinsessan Estelle.

Filmbevisen: Prins Daniel är en FANTASTISK pappa!
Slå på ljud

Chips? Nix. Inte på Haga slott. I alla fall inte till vardags. Det är regeln som gäller för prins Oscar, 4, och prinsessan Estelle, 8, om pappa Daniel får bestämma. Och om ungarna är hungriga före middagen så har han ett vardagstrick som han vidarebefordrar till hela svenska folket:

– Ställ fram en skål med gurkstänger och tomatklyftor till dem medan de väntar på att maten är klar. På samma sätt kan man som vuxen börja middagen med en sallad. Spara läsken och godiset till helgen när det får vara lite lösare boliner. Det får inte bli för laddat heller. Man kan äta allt, men inte jämt, sa han när ICA:s kundtidning Buffé träffade honom häromåret för en intervju hemma på glasverandan på Haga.

Prins Daniels tips: Ge barnen gurkskivor och tomat om de är hungriga före middagen

Prins Daniels trick i hemmaköket.

Prins Daniel är också nog med att se till att prins Oscar och prinsessan Estelle rör på sig ”så att pulsen ökar”, och det ska de göra i minst en timme varje dag.

– Men det räcker med att de är i parken och gungar eller springer omkring och leker.

Dessutom har Hagafamiljen numera bra draghjälp av sin glada och skuttiga hund, nio månader gamla cavapoon Rio, som ju behöver komma ut på sina promenader.

Prins Daniel: ”Alla barn har rätt till ett hälsosamt liv”

Prins Daniel Kronprinsessan Victoria Prinsessan Estelle Prins Oscar

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder: Hagafamiljen på regnig skogsutflykt för några år sedan.

Just detta med barn och motion är en av hörnstenarna i prins Daniels och kronprinsessan Victorias arbete med sin organisation Generation Pep. Där fokuserar de på att få barn och unga att äta bättre och röra på sig mer, och deras budskap är att ALLA barn har rätt till ett hälsosamt liv.

Men prins Daniel är också noga med att betona att detta inte är lika lätt i alla familjer:

– Det finns kanske inte alltid tid, utrymme och ork för att driva igenom och hålla på regler. Men då ska man komma ihåg att även små förändringar kan göra en stor skillnad!

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT.

LÄS OCKSÅ: Oväntade uppgiften om Daniels pappa Olle Westling

LÄS OCKSÅ: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT.