Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prins Daniels beslut med prinsessan Sofia – efter svåra kampen

13 jun, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
Det är inte sällan vi får se prinsessan Sofia och prins Daniel ihop – men idag händer det!
Annons

Det finns inte många som kan relatera till varandra lika mycket som prins Daniel och prinsessan Sofia – åtminstone inte när det gäller familjesituation och svärföräldrar.

Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaroBrand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro

Prinsessan Sofia och prins Daniel – gemensamma ödet

Både Daniel och Sofia gick nämligen från att varat tämligen anonyma, till att gifta in sig i den svenska kungafamiljen.

Även om det kan tänkas vara en tuff period i början, var det nog allra tuffast för Sofia som kämpade med att få samtliga rykten om hennes förflutna ur pressens klor.

Då var maken prins Carl Philip ett fint stöd, men inte ens han kan ju relatera till känslan av att gå från ”helt vanlig” till ingift i kungafamiljen.

Prins Daniels stöd till prinsessan Sofia

Någon som däremot gjort liknande resa är prins Daniel, som växte upp som Daniel Westling. Hans stöd var avgörande för Sofia, något hon själv berättat om i en intervju från 2015:

Annons

– Hela familjen har varit ett enormt stöd för mig i hela den här processen att komma utifrån in i kungafamiljen och allt vad det innebär, så jag har fått en enormt stöttning och mycket kärlek från familjen, sade prinsessan i intervjun.

Och ju längre tiden har gått, desto mer bekväma har de båda blivit i sina kungliga roller. Idag reser de titt som tätt iväg på egna uppdrag, startar egna initiativ och stiftelser och håller tal som om de aldrig gjort något annat.

Däremot är det sällan de syns ihop, bara de två, på jobb. Men under torsdagen blir det ändring på det!

Prins Daniel och prinsessan Sofia arbetar tillsammans

Idag beger sig nämligen Daniel och Sofia till Grand Hôtel i Stockholm för att närvara vid Brilliant Minds 2024, en organisation som grundades av serieentreprenören Ash Pournouri och Spotifys grundare VD Daniel Ek.

Syftet med organisationen är att stödja entreprenörer vars idéer arbetar för att göra världen mer hållbar, kreativ och inkluderande.

Ett jobb som passar som handen i handsken för både Daniel och Sofia!

Annons