Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels erkännande om bröllopstalet - 13 år senare

29 aug, 2023, 09:30 
Samuel Björn
Prins Daniel
Foto: TT.

Prinsen bekräftar det flera spekulerat i länge.


Annons

För 13 år sedan gifte sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Under bröllopsdagen höll Daniel ett långt och vackert tal där han förklarar sin kärlek för Victoria och berättar om hennes romantiska sida - nu avslöjar prinsen en ejknwkejnwkecnwencwek

Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!Brand logo
Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!

Daniel och Victorias romantiska sidor

I den timmes långa intervjun med Carina Bergfeldt inför prins Daniels 50-årsdag berättar prinsen bland annat om uppväxten i Ockelbo, hur det är att gifta in sig i kungafamiljen och hur man håller romantiken levande efter tjugo år tillsammans.

Halvvägs in i intervjun visar tar Carina Bergfeldt upp det numera klassiska bröllopstalet som prins Daniel höll till prinsessan Victoria under deras bröllopsdag sommaren 2010.

Annons

Under talet vann han det svenska folkets hjärtan och avslöjade också kronprinsessan Victorias romantiska sida när han berättade om de 30 brev som hon skrev till honom innan hon skulle iväg till Kina i lika många dagar.

När han får frågan om sin egen romantiska sida skämtar han först om att han skrivit 40 romantiska brev innan han förklarar att det kändes lite väl privat för att gå in på specifikt men att han känner sig som en romantisk person.

– Jag vill inte ge några exempel på det, det känns privat. Men du får även där fråga min hustru ifall hon tycker jag är romantisk, det tror jag hon tycker, säger prinsen.

Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria under sin bröllopsdag 2010.

Prinsen fick hjälp

När Carina visar upp talet för prinsen blir han lite blygt obekväm och stänger ner klippet innan det är klart. När programledaren kommenterar detta så förklarar Daniel:

Annons

– Nej, det är väl ingen som tycker om att höra och se sig själva.

Men trots att han har svårt att kolla på sitt tal utan att bli lite obekväm kommer prinsen ihåg den stora dagen och talet med en otrolig glädje.

– Det var en härlig tid, det var väldigt fint med alla som ville fira med oss. Det var ju en halv miljon människor på Stockholms gator, berättar han och fortsätter.

– Det kändes angeläget att uttrycka min stora kärlek och beundran till min hustru och tacka mina föräldrar och svärföräldrar och svenska folket för visat stöd. Det är klart det var pirrigt och sådär men jag hade tänkt länge på och funderat på vad jag skulle säga.

Annons

"Skrev prinsen talet själv?" frågar Carina Bergfeldt med en snabb följdfråga.

– Nja, jag och ett par kompisar jobbade ihop för att, jag bollade många av de idéer jag hade med ett par kloka kompisar jag har, avslöjar prinsen.

Annons