Prins Daniels fräcka kupp – bilderna avslöjar sanningen

prins daniel gen pep

Karin Törnblom/TT
Prins Daniel får hjälp av världsstjärnan för att nå ut med sitt budskap.

Prins Daniels hjärteprojekt Gen Pep har en stor utmaning framför sig, enligt Daniel själv visar statistiken att bara 2 av 10 barn rör på sig tillräckligt mycket och det vill de förändra.

Tillsammans med friidrottsstjärnan Carolina Klüft berättar han därför om deras senaste projekt, en musikvideo där en en ung flicka dansar sig genom dagen och när kvällen kommer har hon dansat sina 10 000 steg, och därmed dagens stegmål. Tanken är att videon ska inspirera fler barn till rörelse.

gen pep prins daniel

Gaspard Augé, ena halvan av EDM-duon Justice, dyker upp i musikvideon.

Gen Pep

– Vi vet att barn och ungdomar i Sverige rör sig för lite, och den negativa trenden har tyvärr fortsatt under pandemin. Men varje steg räknas, det viktiga är inte antalet steg eller just tiotusen steg, det viktiga är att vi rör oss varje dag. Vi hoppas att den här kampanjen kan inspirera fler till att dansa och känna rörelseglädje, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep i en kommentar.

Prins Daniel tar hjälp av världsstjärnorna

I projektet har prins Daniel och Carolina Klüft lyckats engagera en hel del olika framgångsrika både producenter och framför allt när det kommer till musiken finns det ett igenkännande tecken. Låten det dansas till i musikvideon är nämligen en version av franska succéduon Justices hitlåt D.A.N.C.E. från 2007. De blev så involverade i projektet att den ena halvan av duon till och med är med på en kameo i videon, där han framträder som vaktmästare på en skola.

Det är ingen okänd dussinartist prins Daniel har tagit hjälp av med andra ord, utan en riktig stjärnduo!