Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels härliga sommarkväll med förre världsstjärnan

29 jul, 2022, 09:00 
AvSimon Holm Stålhand

Vilken kväll!

Annons

Sommaren står i full blom, och våra kungligheter spenderar den där de trivs bäst – på Öland. I mitten av sommaren var det såklart allra festligast, kronprinsessan Victorias 45-årsdag firades på ön med pompa och ståt.

Men än är varken sommaren eller festligheterna över. Under torsdagskvällen stod Veronica Maggio och Mares för underhållningen, och prinsessan Estelle, prins Daniel och prinsessan Sofia njöt av härlig popmusik på Borgholms Slottsruin! Livemusik finns det gott om på Öland under sommarmånaderna. Förutom kungens storsatsning Solliden Sessions, är vackra slottsruinen ett ställe där artisterna gärna bokar in ett stopp under sina sommarturnéer.

Prins Daniel och Mats Sundin
Vilken kväll de verkar ha!

Kungafamiljen, som ju befinner sig på ön, dyker inte sällan upp i den rymliga VIP-balkongen. Under sommaren har både stjärnan Molly Sandéns och gruppen HOV1s konserter fått sig lite kunglig glans!

Annons

Denna gång hade prins Daniel med sig en gammal vän. Och den vännen är inte vem som helst.

Prins Daniels världskända vän

För den idrottsintresserade så är det kanske inte några frågetecken. För vännen är nämligen en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna, Mats Sundin. Stockholmaren har en gedigen karriär bakom sig. Han har spelat 1346 matcher i världens bästa ishockeyliga, NHL. Han har också tre VM-guld och ett OS-guld. Tillsammans med sin hustru, Josephine så är paret goda vänner med kronprinsessparet.

Prins Daniel och Mats Sundin
Prins Daniel och Mats Sundin.

Prins Daniel har ett stort idrottsintresse och delar det givetvis med Mats Sundin. De har setts spela golf tillsammans och under 2018 så spelades en välgörenhetsmatch i Ockelbo där prins Daniel deltog tillsammans med just Mats Sundin.

Annons

Mats Sundin har efter karriären valt att hålla en låg profil. I en intervju med Aftonbladet från 2021, när han fyllde 50, så berättar han om vad han har för sig nuförtiden.

– Jag har tre små barn som är åtta, sex och fyra år gamla, där lägger jag den största av tiden. Sedan är jag engagerad i tre olika saker. Dels ett projekt där vi använder metodiken för tävlingsidrott, vi arbetar mot medarbetarhälsa men i förlängningen är tanken att det ska vara mot folkhälsa (hälsoinstitutet IMR). Jag är inte operativ i det, utan jag var med och startade det bland annat.

– Sedan har jag min stiftelse, en kanadensisk stiftelse, Mats Sundin Fellowship. Det är ett samarbete mellan Karolinska Institutet och University of Toronto. Vi försöker ha ett event en gång per år, nu har det inte skett det här året då, antingen i Stockholm eller i Toronto. Vi finansierar två personers studier efter doktorsexamen. Vi skulle ha utnämnt två nya i höstas, men på grund av corona blev det framskjutet. Jag hoppas vi kan göra det så fort det normaliserar sig.

Ja, fullt upp har han sannerligen. Men också en hel del gemensamt med vännen, prins Daniel. Och enligt bilderna så ser det verkligen ut som att de hade det härligt!

Annons