Prins Daniels kalender rensad i coronakrisen

Victoria och Daniel

Prins Daniels kungliga arbetssituation är förändrad. En bild från hovets hemsida visar att han går en helt ny vår tillmötes.

Först gjorde hovet en totalrensning i kronprinsessan Victorias kungliga kalender, med anledning av coronaviruset. Och nu är även prins Daniel arbetssituation påverkad av den rådande krissituationen. Han har endast två uppdrag inplanerade i kalender. Nästan alla dagar är tomma.

Vi befinner oss i en svår tid och coronavirusets otäcka framfart har fått många människor att tänka om. Vardagen kan inte fortgå som vanligt och myndigheterna uppmanar medborgarna att vara ytterst försiktiga. Man ska jobba hemifrån om man kan och inte umgås i för stora grupper.

prins daniels kalender rensad

Prins Daniel är van vid att representera kungahuset aktivt, runt om i landet. Men coronakrisen tvingar honom dra i handbromsen.

Victorias och Daniels vardag förändras mitt i krisen

De här två råden påverkar förstås Victorias och Daniels vardag enormt mycket. De träffar oändligt många människor under en kunglig arbetsvecka och det blir många handslag och kindpussar.

LÄS MER: EWA WESTLING FÅR INTE TRÄFFA ESTELLE OCH OSCAR

Men nu är det alltså slut med det. De kungliga resorna är inställda och hovet meddelade i förra veckan att Victoria arbetar hemifrån i så stor utsträckning det går. Och prins Daniel likaså.

prins daniels kalender

Under måndagen, den 23 mars, ska prinsen genomföra ett telefonsammanträde med Generation Pep. Med tanke på smittorisken vill man inte träffas rent fysiskt. Och den 14 april är det tänkt att han ska närvara när Pep-rapporten lanseras i Volvo showroom. Nu är det dock väldigt skakigt för Volvos fabriker, och många människor har blivit permitterade, så vi får se om platsen ändras under veckan.

Visade upp bild på barnen

Men i övrigt är alltså prins Daniels kalender tom.

Det här betyder dock inte att prinsen inte visar sig. Under söndagen publicerade han och Victoria en bild, från Haga slott, på kungahuset Instagram-konto. Bilden publicerades för att uppmärksamma Världsvattendagen och föreställde Estelle och Oscar som tvättade händerna.

De kommande veckorna kommer Victoria och Daniel tillbringa mycket mer tid på Haga än de brukar. Och kanske kan de finna lite glädje i små mysiga familjeutflykter mitt i denna oroliga tid.

Foto: TT, H.K.H. Kronprinsessan Victoria