Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels kommentar till pojken väcker reaktioner: "Plötsligt blev jag republikan"

18 aug, 2023, 14:00 
Prins Daniel

Prins Daniel stod för en kontroversiell kommentar.

Annons

Prins Daniel är en person med glimten i ögat. Det har vi på Svensk Damtidning fått erfara under våra resor tillsammans med kungafamiljen. Kronprinsessan Victorias make har aldrig långt till en liten lustighet, en kommentar här och där ackompanjerad av ett pillemariskt leende.

Daniels romantiska kärleksögonblick med Victoria fångas på film!Brand logo
Daniels romantiska kärleksögonblick med Victoria fångas på film!

Prins Daniels kontroversiella kommentar till pojken

Samma erfarenhet gjorde några åskådare som stod vid sidan av när kronprinsessan Victorias kortege passerade dem på Öland.

"När Prins Daniel uppmärksammar min sons AIK-keps under kortegen på Öland", skriver användaren som har publicerat klippet i fråga på Twitter.

I klippet hör man hur Daniel vänder sig till pojken med AIK-kepsen och säger "Heja Gnaget". Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Klippet har setts över 25 000 gånger – och AIK:s motståndarsupportrar har inte kunnat hålla sig från tjuvnyp.

Annons

"Plötsligt blev jag republikan", skriver en man som identifierar sig som Hammarbysupporter.

Det är dock ingen hemlighet Daniel sympatiserar med AIK. Han har dessutom fört kärleken vidare till sin dotter, prinsessan Estelle. Flera gånger har de dykt upp på matcher i matchande svartgula halsdukar, redo att sjunga, klappa och heja fram sitt lag.

– Våra kungligheter betyder mycket för svensk idrott och det märks hur starkt deras engagemang är. Det är såklart särskilt roligt att engagemanget går i arv och att AIK verkar ha en särställning bland medlemmarna i kungahuset, säger AIK-supportern Simon Strand i en intervju med Svensk Damtidning.

När AIK säkrade SM-guldet 2017 i en bortamatch mot Kalmar var Daniel på plats och firade tillsammans med spelarna. Han fick även följa med i det specialchartrade planet tillbaka till Stockholm. AIK publicerade ett klipp där Daniel sitter och sjunger sånger tillsammans med spelarna.

Det här har Daniel gemensamt med sin svärfar. Kung Carl Gustaf är nämligen AIK-supporter sedan barnsben – även om det ibland gått rykten om att han i själva verket har värsta rivalerna Djurgården som favoritlag.

Annons