Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels okända val – med Ewa Westling i Ockelbo

03 jan, 2022, 16:00 

Prins Daniels hemort Ockelbo får en särskild plats i slottet Haga.

Annons
Ewa och Olle Westlings debut i offentligheten!Brand logo
Ewa och Olle Westlings debut i offentligheten!

I många år har Victoria jobbat stenhårt med ett tydligt syfte, att lyfta och sprida svensk kultur. Hon är outtröttlig i sitt jobb och vart man än vänder sig i hennes spår möter man människor som är tacksamma och inspirerade av kronprinsessans engagemang.

Det fick Svenska Dagbladets reporter erfara när han följde Victoria under 2021 för att göra ett reportage om hennes kulturengagemang. Alla arrangörer och värdar han hörde av sig till hade något positivt att säga efter att kronprinsessan varit där.

Victoria och Daniel älskar Ockelbo och Ockelbo älskar dem!

Även privat är Victoria en stor konstsamlare, där har hon även ett delat intresse med prins Daniel. I en salong på slottet Haga där de brukar ta emot både svenska och internationella gäster har de en gedigen samling konst, allt svenskt. Det gäller dessutom inredningen, böckerna, kläderna och smyckena hon bär.

Annons

Daniels kärlek till Ockelbo visas upp

Något som ligger dem båda särskilt varmt om hjärtat men särskilt för prins Daniel är hans hemort, Ockelbo. Självklart finns platsen representerad även här. När SvD:s reproter blir visad runt får han syn på vad han kallar för ”oväntat modern konst” med svartvita bilder

Victoria berättar mer om sitt och Daniels konstintresse.

– Många som kommer hit på besök kanske inte känner till vår svenska historia. Det vi visar här kan leda in till samtal, det gäller såväl konst som möbler, säger hon i höjd med Fägerskiölds monokrom, en kvadratisk målning i orange nyanser som prins Daniel föreslog att de skulle köpa till Haga. Den står i skarp kontrast till den stora oljemålningen föreställande drottning Josefina, den konstnärligt lagda Oscar I:s gemål.

Annons