Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels otroliga stöd till prins Carl Philip under Idrottsgalan – som tittarna inte fick se

22 jan, 2024, 21:27 
Vendela Lönnqvist
Prins Carl Philip höll tal under Idrottsgalan!
Prins Carl Philip höll tal under Idrottsgalan!

Både prins Daniel och prins Carl Philip var på plats under Idrottsgalan.

Annons

Ikväll vankades den årliga Idrottsgalan, där enastående prestationer från våra svenska idrottare hyllades och prisades.

En av de stora vinnarna i år var ingen mindre än Armand Duplantis, som kammade hem vinsten för "Årets manliga idrottare".

Victoria & Daniel lämnar Haga – för USA • Gravidlyckan: Sofias syster väntar smått igen! • Kate inlagd på sjukhus efter operation – 3 kungliga snackisar från vecka 3!Brand logo
Victoria & Daniel lämnar Haga – för USA • Gravidlyckan: Sofias syster väntar smått igen! • Kate inlagd på sjukhus efter operation – 3 kungliga snackisar från vecka 3!

Kungligheter i publiken under Idrottsgalan

På plats i publiken var det många kända ansikten, allt från programledare, till idrottare och inte minst två av våra kungligheter – prins Daniel och prins Carl Philip.

Prins Daniel fick äran att presentera vinnaren för "Årets Peppare", som utnämns av organisationen Generation Pep, vilka kronprinsessparet är initiativtagare till.

Prins Daniels uppmaning till föräldrar

Annons

– Om vi ska fortsätta få glädja oss åt elitidrott och ta del av era fina prestationer, måste vi rycka upp oss. Idag är det bara två av tio barn i Sverige som rör sig tillräckligt mycket varje dag. Här har vi en ordentlig hemläxa att göra, sade prinsen och fortsatte:

– Och det är vi vuxna som bär ansvaret för hur illa det ser ut idag. Men också vi som kan se till att det ser bra ut imorgon, sade Daniel innan han utnämnde organisationen "Hej Främling" till "Årets Peppare".

Prins Carl Philips tal

Senare under kvällen var det även dags för prins Carl Philip att dela ut "Jerringpriset", svenska folkets pris till årets idrottsprestation, till vinnaren skidåkaren Ebba Andersson.

– Idrotten skapar så mycket glädje för så många, den skapar gemenskap och mening i vardagen. Titta bara på ikväll. Vilka fantastiska idrottsögonblick vi har fått vara med om 2023, säger prinsen och fortsätter:

Annons

– Men vi får inte glömma bort att bakom varje framgång finns en inspirerande tränare, ett stöttande lag och engagerat team. Föräldrar eller andra anhöriga som packar väskor och förbereder inför träningar. Föräldrar och anhöriga som outtröttligt backar upp, som finns där i både med-och motgång.

Prins Daniels stöd till prins Carl Philip

Det vissa kanske inte vet är att prins Carl Philip har, likt sin pappa och storasyster Victoria, dyslexi. Det kan göra det svårt att läsa, och kanske ännu svårare när det är inför en stor publik både på plats och i tv-sofforna.

Men som vanligt höll prinsen sin monolog med bravur. Och även om prinsessan Sofia inte var på plats så hade Carl Philip ändå ett enormt stöd på plats, nämligen prins Daniel, som hejade på från publiken och säkerligen gav ett gäng peppande ord innan det var dags!

Annons