Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Carl Philips ord om Sven-Göran Eriksson: "Oerhört tufft"

22 jan, 2024, 18:22 
Vendela Lönnqvist
Nu berättar prins Carl Philip om känslorna kring det trista beskedet.
Nu berättar prins Carl Philip om känslorna kring det trista beskedet.

Nu berättar prins Carl Philip om känslorna kring det trista beskedet.

Annons

Under måndagskvällen vankas Idrottsgalan, där flera atleter ska hyllas för deras enastående prestationer genom året.

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson efter cancerbeskedet: ”Gör något bra av det”Brand logo
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson efter cancerbeskedet: ”Gör något bra av det”

Årets hedersgäst är Sven-Göran "Svennis" Eriksson

Det väntas också en hyllning för årets hedersgäst Sven-Göran Eriksson, som tidigare i januari gick ut med det trista beskedet att han drabbats av obotlig cancer.

Det var inte långt efter att han klivit in som ny sportchef i Karlstad Fotboll som han lämnade uppdraget. Vilken orsak det berodde på ville han först inte berätta.

Sven-Göran Eriksson drabbad av cancer

Det skulle visa sig vara cancer – och en aggressiv sådan.

– Alla förstår ju att jag en sjukdom som inte är bra, och alla gissar att det är cancer och det är det, säger han i intervjun och berättar att han i bästa fall har ett år kvar att leva, säger "Svennis" i Söndagsintervjun i P1 och fortsätter:

Annons

– Jag vet väl på ett ungefär, att kanske i bästa fall ett år, i sämsta fall lite mindre, eller i bästa fall kanske ännu längre.

Att vara hedersgäst innebär bland annat att man får väldigt bra platser under galan, nämligen honnörsbordet. "Svennis" kommer få sitta bredvid många stora namn – och en av dessa är prins Daniel.

Prins Carl Philips ord om "Svennis"

Vid det andra honnörsbordet tar prins Carl Philip plats. Prinsen berättar i en intervju med Expressen att han är väldigt exalterad över att få träffa Sven-Göran:

– Det måste vara oerhört tufft och det är starkt av honom. Men det är väldigt kul för oss och för mig att få hylla honom, tacka honom och få vara med. Jag tror att många delar de tankarna och känslorna. Det är en otroligt stor person inom idrotten, säger prinsen och fortsätter:

– Det ska bli väldigt att få sitta nära honom och förhoppningsvis få växla några ord. Han är också från Värmland så det är kul då jag är hertig för Värmland.

Annons