Prins Daniels syster Anna Westling fyller 50!

Prins Daniels syster Anna Westling Kronprinsessan Victoria

Anna Westling är inte kunglig – men hon är lika fascinerande som sin bror prins Daniel. Och i morgon fyller hon 50 år!
Det här är Anna Westling
Slå på ljud

I morgon måndag är det en stor dag i familjen Westling. Då fyller prins Daniels syster Anna Westling 50 år – och det kunde ha blivit höstens stora familjefest, om det inte hade varit för coronakrisen som gör allt firande omöjligt.

Men det är klart att det kommer att distans-hurras, både från mamma Ewa och pappa Olle i Ockelbo och från kronprinsessfamiljen på Haga slott. Prins Daniel vill definitivt fira sin syster, och kronprinsessan Victoria sin svägerska. Och prinsessan Estelle har säkert en överraskning på lut till sin snälla gudmor Anna.

Anna Westling Kronprinsessan Victoria Mikael Söderström Prins Daniel

Anna Westling och hennes man Mikael Söderström med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Och om tre år, ja då är det 47-årige prins Daniels tur att runda 50-strecket.

Men träffas kan de inte göra. De skärpta coronaråden i Stockholm berör ju hela kronprinsessfamiljen – Victoria, Daniel, Oscar och Estelle, men också Annas egen dotter Hedvig, 21, som har flyttat till egen lägenhet i Kungliga Huvudstaden och blivit sambo med blivande ishockeyproffset Victor Söderström.

Kvar hemma i det ljusgrå trähuset i Gävle finna bara dottern Vera, 16.

Så Anna Westling får helt enkelt göra som så många andra födelsedagsbarn, jubilarer och brudpar: Gilla läget och fira i liten skala med familjen, i Annas fall sannolikt hemma i den ljusgrå trävillan i utkanten av Gävle. Kanske blir det ett digitalt party? Eller så skjuter hon på allt.

Anna Westling – familjen och privatlivet

Anna Westling och kronprinsessan Victoria. Bakom till vänster skymtar Annas man Mikael Söderström.

Nästa år firar hon ju även tioårig bröllopsdag med sin man Mikael Söderström, som precis som Anna har två barn sedan tidigare. Han undervisar i idrottsvetenskap vid Högskolan i Gävle, när han inte konsultar inom ledarskap och coaching, och själv är Anna socionom och hon har i alla fall tidigare arbetat som socialsekreterare.

Men allt kring Anna Westling är lite nertonat och privat, trots att hon är en av Sveriges mest kända systrar. När man möter henne ler hon bara vänligt – och seglar vidare.

Victorias svägerska. Estelles gudmor. Och Ewas och Olles dotter.

LÄS MER: Daniels syster bröt tystnaden – dök plötsligt upp med Victoria

LÄS MER: Se bilderna! Anna Westlings hemliga bröllop – Victoria gäst

Foto: TT.