Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels tuffa tid – har burit oron på insidan: "Det har varit väldigt jobbigt"

04 okt, 2023, 05:00 
Prins Daniel
Prins Daniel har lidit på insidan under en längre tid.
Annons

Prins Daniel må vara från Gävle – men ingen kan misstro hans kärlek för AIK. Solnalaget har en speciell plats i hans hjärta, och prinsen gör allt för att det även ska bli en familjeangelägenhet. Han har tagit med sin dotter, prinsessan Estelle, till flera matcher, far och dotter i matchande svartgula halsdukar, sjungande hejaramsor.

Och är inte Estelle med, så åker Daniel på egen hand. Så gjorde han när AIK säkrade guldet mot Kalmar FF, 2017.

Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”Brand logo
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”

Prins Daniel lider på insidan

I AIK-leden är man väldigt stolt över att ha Daniel på sin sida. Det är en fjäder i hatten – speciellt i den ständiga rivaliteten med de andra stockholmslagen i Allsvenskan.

– Våra kungligheter betyder mycket för svensk idrott och det märks hur starkt deras engagemang är. Det är såklart särskilt roligt att engagemanget går i arv och att AIK verkar ha en särställning bland medlemmarna i kungahuset, säger AIK-supportern Simon Strand i en intervju med Svensk Damtidning.

Annons

Men den här säsongen har det inte varit kul att vara AIK-supporter. Laget har legat och skvalpat vid kvalstrecket, ibland till och under det. Fansen har behövt leva med den högsta reella risken att AIK spelar i Superettan nästa år.

Prins Daniels smärta: "Varit väldigt jobbigt"

Sportjournalisten Jonathan "Jaje" Larsson lider innerligt med prins Daniel, som inte visat någon smärta utåt.

– Det har varit väldigt jobbigt för AIK-supportrarna. Starten under tränaren Andreas Brännström var katastrofal, det började med en förnedrande 0-3-förlust hemma mot IFK Norrköping som man egentligen aldrig hämtade sig ifrån. Brännström fick sedan sparken i juli, även klubbdirektören Manuel Lindberg försvann. Laget låg länge på nedflyttningsplats. För en inbiten supporter som prins Daniel är detta såklart väldigt jobbigt. Folk som inte följer fotboll kan nog inte riktigt förstå hur hårt den här typen av motgångar tär på oss supportrar. Vi lever våra vanliga liv, men närsomhelst blir vi påminda om det där jobbiga, och då kommer mörkret över oss. Men är man en person som prinsen, som måste representera Sverige 24/7, då har man inte råd att deppa ihop sig. Man får bära det på insidan, säger "Jaje".

Annons