Prins Daniels tydliga krav därför säger han nej

prins daniel
Daniel har vuxit in i sin kungliga roll, som kronprinsessans make och prins av Sverige. Men det finns några tillfällen då han blir riktigt obekväm – och då har han inga problem att säga ifrån.
Annons

Efter 10 år som prinsgemål till landets framtida drottning är Daniel en självklar medlem i den svenska kungafamiljen. Han går alltid tre steg bakom Victoria, när situationen kräver det, och vet precis hur han ska bete sig för att stötta sin hustru.

Annons

Men det finns också en annan sida av Daniel, som vi inte alltid får se när han framträder i offentlighetens ljus. På vissa punkter är han nämligen en väldigt bestämd man, som håller hårt på sina principer. Prinsen har inga problem att sätta tydliga gränsen.

Annons
prins daniel
En bild? Javisst, men skippa blixten!

Alla fotografer, som möter Victoria och Daniel med jämna mellanrum, vet till exempel att prinsen ogillar att fotograferas med blixt. Han blir helt enkelt störd när han får fotoblixtar avfyrade i ögonen när det inte är läge, vilket förstås inte är så konstigt.

Föredrar lugna fotograferingar på Haga

Och om någon, mot förmodan, skulle glömma stänga av blixten så rynkar prins Daniel bestämt på ögonbrynen. Gör om, gör rätt.

Annons

Prins Daniel trivs nästan bäst när han får fotograferas hemma på Haga. Fotograferna som är anställda vid hovet vet precis vilka regler som gäller. Och dessutom kan de ställa in ljuset i lugn och ro – och inga bilder behöver knäppas i farten.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Prins Daniels tydliga krav därför säger han nej”

 1. josefin skriver: 23 maj, 2020

  Är detta förklaringen till att KP-paret bara visar uppstyltade arrangerade bilder där de poserar för fotografen?


  1. Kajsa Nilsson skriver: 25 maj, 2020

   Skulle tro det. Stelheten vägs inte upp av Victorias tillkämpade “folklighet”. Den känns mest onaturlig till skillnad från andra kungahus. Men där han man gift sig med ytterst välutbildade personer, ngt man knappast kan säga om vårt dito…


  2. josefin skriver: 25 maj, 2020

   Sà sant Kajsa Nilsson. Man skulle ju kunna leka med tanken att om KP spelade folklig i MINDRE utsträckning sà skulle poseringsstelheten bli MINDRE tydlig, eftersom det inte blev dissonans mellan de 2 “stilarna”.Vad tror Du?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar