Prins Daniels tydliga krav därför säger han nej

prins daniel

Daniel har vuxit in i sin kungliga roll, som kronprinsessans make och prins av Sverige. Men det finns några tillfällen då han blir riktigt obekväm – och då har han inga problem att säga ifrån.

Efter 10 år som prinsgemål till landets framtida drottning är Daniel en självklar medlem i den svenska kungafamiljen. Han går alltid tre steg bakom Victoria, när situationen kräver det, och vet precis hur han ska bete sig för att stötta sin hustru.

Men det finns också en annan sida av Daniel, som vi inte alltid får se när han framträder i offentlighetens ljus. På vissa punkter är han nämligen en väldigt bestämd man, som håller hårt på sina principer. Prinsen har inga problem att sätta tydliga gränsen.

prins daniel

En bild? Javisst, men skippa blixten!

Alla fotografer, som möter Victoria och Daniel med jämna mellanrum, vet till exempel att prinsen ogillar att fotograferas med blixt. Han blir helt enkelt störd när han får fotoblixtar avfyrade i ögonen när det inte är läge, vilket förstås inte är så konstigt.

Föredrar lugna fotograferingar på Haga

Och om någon, mot förmodan, skulle glömma stänga av blixten så rynkar prins Daniel bestämt på ögonbrynen. Gör om, gör rätt.

Prins Daniel trivs nästan bäst när han får fotograferas hemma på Haga. Fotograferna som är anställda vid hovet vet precis vilka regler som gäller. Och dessutom kan de ställa in ljuset i lugn och ro – och inga bilder behöver knäppas i farten.

Foto: TT