Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harry inkallad till domstol – varnas: "Borde aldrig vara där"

05 jun, 2023, 15:30 
Vendela Lönnqvist
Under tisdagen vittnar prins Harry i den omtalade rättegången.
Under tisdagen vittnar prins Harry i den omtalade rättegången.
Det blir en historisk tisdag i Storbritannien när prins Harry vittnar i den omtalade rättegången mot brittisk tabloidmedia.
Annons
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Prins Harrys ilska mot brittiska tabloidmedierna har inte undgått någon.

Under de senaste åren har han och hans fru Meghan fört ett krig mot sensationsmedierna i och med den hårda press de anses sig utsättas för i Storbritannien – en press som ledde till att de tog flyttlasset till USA.

Prins Harrys krig mot tabloidmedierna i Storbritannien

Harry har vid flertalet tillfällen jämfört mediernas påtryckning med den press som ska ha lett till hans mammas, prinsessan Dianas, död 1997.

Detta efter att hon blivit jagad av paparazzis och till slut kraschat i en tunnel i Paris, en tragedi som prins Harry beskyller medierna för.

Prins Harry ska vittna i omtalad rättegång

Ilskan kan nu ha nått sin kulmen när hertigen av Sussex väntas vittna i det omtalade målet, där han och ett antal andra brittiska kändisar stämt tidningskoncernen Mirror Group Newspapers för telefonhackning.

Rättegången är en del av prins Harrys "livsuppgift" att förändra det brittiska medielandskapet, som kommer att vittna för att bevisa att tidningsartiklarna genom åren byggts på material som samlats in genom olaglig telefonavlyssning.

Rättegången inleds under måndagen och enligt upplägget kommer prinsen att vittna på tisdagen, skriver AP.

Annons

"Iskallt möte"

Enligt Tim Maltin, pr-konsulten med specialisering på högprofilerad rykteshantering, kommer det bli en tuff match för prinsen.

– Det rör sig om ett iskallt möte med en mycket skicklig korsförhörare, som är laddad med en omgång tekniker för att undergräva din trovärdighet, säger han till BBC.

Författaren avråder prinsen från att delta i rättegången

Historikern och författaren sir Anthony Seldon menar att det inte hör till vanligheterna att kungligheter avlägger vittnesmål. Enligt honom har prins Harry "dåliga rådgivare".

– Harry borde aldrig vara där, säger Seldon till BBC och menar att den kungliga familjen ska stå över den här typen av strider.

Annons