Harry och Charles har inte pratat med varandra – på hela åtta månader

Prins Charles och prins Harry har inte pratat på åtta månader.

TT.

TT.

Prins Charles har knappt pratat med sonen Harry på åtta månader. Charles har inte heller fått träffa sitt barnbarn Lilibet än.

Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt
Slå på ljud

Prins Charles, 73, och sonen prins Harrys, 37, relation är för närvarande värre än vad den någonsin varit tidigare. Faktum är att de knappt har haft kontakt sedan prins Philips begravning, som ägde rum för åtta månader sedan.

Bakgrunden till detta ska vara Harrys "återkommande attacker" mot sin far. Få har missat den uppmärksammade intervju med den amerikanska programledaren Oprah Winfrey som Harry och hans fru Meghan Markle, 40, gjorde tidigare i år.

Under intervjun kom det fram flera skandaler, som bland annat handlade om hur dåligt Meghan mått sedan hon blev en del av det brittiska kungahuset, samt att det även ska ha förekommit rasism när hon var gravid med sonen Archie.

– Månaderna då jag var gravid med honom, hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa 'han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel', och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, sa Meghan i intervjun.

Prins Harry och Meghan Markle på gala 2021.

Harry och Meghan på gala 2021.

Craig Ruttle/TT.

Sprickan i relationen mellan Charles och Harry

Författaren Christopher Andersen hävdar i en bok vid namn "Brothers and wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan" att det var Charles som diskuterade frågan om hudfärg med Camilla.

Däremot ska detta samtal, enligt boken, inte ha handlat om Archie, utan ägt rum redan innan Harry och Meghan var gifta. Charles har själv nekat till uppgifterna.

Men att det under det senaste året har uppstått en spricka i Charles och Harrys relation råder det inget tvivel om.

LÄS MER: Chockerande uppgifter: Prins Charles anklagas för rasism

Charles har inte träffat sex månader gamla barnbarnet

Det senaste som skakat relationen ska ha varit ett uttalande som Harry gjorde tidigare i december. Han ska då ha kallat det faktum att prins Charles stiftelse samarbetat med den saudisk affärsmannen Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz för "en skandal". Detta då han känner en ”oro över hans motiv”.

– Charles är djupt chockad och sårad över Harrys senaste uttalande. Han kastade sin pappa under bussen, säger en vän till Charles till The Sun.

Enligt tidningen har Charles och Harry inte träffats på åtta månader och Charles har ännu inte träffat sitt barnbarn Lilibet, som nu är sex månader gammal.

LÄS MER: Skandalkvinnans ilska efter händelsen med prinsen

LÄS MER: Meghan erkänner problem i äktenskapet med Harry – söker hjälp