Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harrys barns säkerhet är hotad – kung Charles beslut blir avgörande

16 okt, 2022, 04:00 
Prins Harrys barns säkerhet är hotad – kung Charles beslut blir avgörande
Foto: TT

Prins Harry har en rädsla inför kung Charles beslut!

Annons
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervjuBrand logo
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

Prins Harry och Meghan Markle har sedan en tid tillbaka en något ansträngd relation till brittiska kungafamiljen.

Trots att de närvarat vid de senaste offentliga tillställningarna kopplat till drottningens bortgång verkar allt inte helt löst än. I alla fall inte om man ska höra till hovexperten Roya Nikkahs senaste utlåtande.

Under 2020 drog sig paret tillbaka. Efter att rykten spreds om rasism och dålig behandling av Meghan Markle och sonen Archie vändes allting upp och ner.

Harry och Meghan tog distans från det kungliga livet och relationer inom familjen blev ansträngda. De bor numera i Los Angeles, USA, tillsammans med sina två barn, Lilibet och Archie.

Prinsen och prinsessans framtid är osäker

Något alldeles särskilt hände när drottning Elizabeth dog. Barnen tillgavs kungliga titlar.

– När drottningen dog blev Harrys barn Archie och Lilibet per automatik prins och prinsessa eftersom de är barnbarn till monarken, säger Roya Nikkah till Mirror.

Annons

Lilibet och Archie har alltså rent tekniskt titlar nu men de är inte uppskrivna på det brittiska hovets hemsida som prins och prinsessa.

Kung Charles har sista beslutet kring titlarna

Det blir alltså kung Charles beslut som avgör hur barnens liv kommer att se ut. Ska de behålla titlar eller inte?

– Det här diskuterades enligt vad jag hört mellan far och son när Harry reste över. Charles frågade, ”vad vill du ha?” Harry svarade, ”jag vill att mina barn ska ha möjligheten att bestämma om titlarna när de blir myndiga, det är inte ett beslut jag ska fatta åt dem. Och det är bara möjligt om vi behåller titlarna”.

Hon fortsätter:

– De har titlarna nu, men det är Charles som bestämmer om de får behålla dem eller inte. Och det är fortfarande uppe i luften hur det blir med det, det säger Roya Nikkah om situationen.

Utan de kungliga titlarna kan inte samma livkvalité försäkras, det ska vara en av prins Harrys rädslor enligt en källa till The Sun.

– Harry och Meghan är oroliga över säkerhetsaspekterna och att vara prins och prinsessa ger barnen rätten till en viss form av beskydd som kungligheter, säger källan.

Foto: TT

Annons