Prins Harrys coronaskräck: Tänk om drottningen blir smittad

Prins Harry och drottning Elizabeth.

Ibland är kungafamiljerna precis som vi andra. Och det är lätt att känna med prins Harry och hans stora oro för drottning Elizabeth.
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti
Slå på ljud

Kungligheterna är ju också rädda att deras nära och kära ska bli smittade  – och extra måna om att familjens äldre medlemmar följer de viktiga råden om att undvika sociala kontakter.

drottning elizabeth och prins philip

Drottning Elizabeth och prins Philip.

Och för prins Harry blir corona-stressen extra stor eftersom han befinner sig i Kanada, långt bort från resten av kungafamiljen. Enligt uppgifter i brittiska medier har han uttryckt stor oro, både för farmor drottningen, 93, och för sin 71-åriga pappa prins Charles.

Huset som Meghan och Harry hyr i Kanada.

Prins Harry är tillbaka hos Meghan och Archie i jättehuset på Vancouver Island, där de just nu isolerar sig av rädsla för att bli smittade.

Men drottning Elizabeth, hon jobbar på veckan ut, som planerat. Och inte tycks hon ha hållit några direkta säkerhetsavstånd när hon i dag tog emot dessa två herrar från The Royal Navy:

Från och med torsdag ställer hon dock in många av sina uppdrag och lämnar London, en vecka tidigare än planerat. Planen är att hon – på uttrycklig inrådan av både regeringen och hovläkarna – ska gå i hemmakarantän på Windsor Castle, åtminstone till efter påsk. Förhoppningsvis ett lugnande besked till prins Harry och alla andra som är oroliga för henne.

drottning Elizabeth jobbar trots coronaviruset och risken för Covid-19-

Drottning Elizabeth på väg till kyrkan i söndags.

Familjens oro för drottning Elizabeth

Elizabeth fyller 94 år om några veckor – och hör ju därmed till den grupp som riskerar att bli mycket svårt coronasjuk. Och samma sak gäller alltså även för prins Charles, 71, och hans Camilla, 72.

Brittiska kungafamiljen.

Ibland är de nästan som vi andra!

LÄS MER: Drottning Elizabeths krav på Meghan Markle om Archie

LÄS MER: Meghans och Harrys slutspurt: Megxit i 13 magiska bilder

Foto: TT.