Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prins Harrys hemliga brev till pappa Charles – nu avslöjas detaljerna i bråket

07 jul, 2024, 05:00 
Victoria Morand
Harrys djupt personliga brev till sin pappa.
Annons
Meghans förbjudna beteende avslöjat – bilderna visarBrand logo
Meghans förbjudna beteende avslöjat – bilderna visar

De senaste åren har varit svåra för prins Harry, som har hamnat i en svår sits mellan sin fru Meghan Markle och den brittiska kungafamiljen.

Problemen började när Meghan var gravid med deras första barn, Archie. Meghan kände sig utanför och dåligt behandlad av Harrys familj, vilket ledde till att hon 2020 beslutade sig för att flytta tillbaka till USA.

Harry stöttade sin frus beslut och avsade sig sina kungliga uppdrag, något som resten av familjen betraktade som ett svek.

Annons

Nu har det kommit fram ytterligare uppgifter, i form av ett brev, som kan ha rivit upp relationen ännu mer.

IMAGO/Paul Marriott

Jodå, relationen har länge varit frostig mellan Harry och Meghan och resten av det brittiska kungahuset.

När situationen eskalerade som mest var när Meghan och Harry bestämde sig för att tala ut om händelseförloppet i en intervju med Oprah Winfrey, inför miljontals tittare.

Intervjun togs inte emot väl av Harrys familj – och i samma veva så blir även drottning Elizabeths man, prins Philip, svårt sjuk och avlider kort därpå.

Annons

Prins Harrys brev till kung Charles

När prins Philip, även Harrys farfar, blev sjuk så bestämde Harry sig för att återvända till England för att säga adjö – och även passa på att lämna över ett handskrivet brev till sin far, kung Charles.

Förhoppningen var att allt skulle bli förlåtet, men Harry hade inte förstått till vilken grad han faktiskt sårade sin pappa och resten av familjen. Det var inte heller läge att försonas under en kär familjemedlems begravning.

Kung Charles under begravningen.James Manning

– Han skrev ett djupt personligt brev till sin pappa för att försöka reda ut saker och ting, men spänningarna var fortfarande höga och saker hade inte riktigt löst sig som han hade hoppats. Det fanns en slags tyst överenskommelse mellan alla att lägga allt annat åt sidan och enbart fokusera på att stödja drottningen inför prins Philips begravning, berättade en kunglig källa för Mirror och fortsatte:

Annons

– Känslan inom kretsen var att det varken var rätt tid eller plats att ta upp saker, särskilt inte under en så känslomässig tid för alla inblandade.

Harry & Meghan.Akintunde Akinleye

Hoppet om försoning

Nyligen rapporterade Mirror att Harry till och med har sträckt ut en hand till sin bror prins William i hopp om att nå en försoning.

Men enligt kungliga experten Richard Fitzwilliams, finns det ingen möjlighet för Harry och Meghan att återvända efter det de har orsakat.

– Det här skulle vara en av de mest bisarra händelserna i kunglig historia om de faktiskt återvände efter alla angrepp. Det skulle vara förödmjukande för Meghan och Harry. Tanken att efter allt som har hänt skulle Meghan och Harry bara kunna dyka upp igen är helt otrolig.

Bild: TT

Annons