Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Henrik vägrar bli begravd med hustrun

04 aug, 2017, 09:01 
Agneta Nisbeth
Drottningen kände till beslutet.
Annons

Det verkar onekligen som prins Henrik inte är så lycklig tillsammans med sin hustru drottning Margrethe, eller hur ska man annars tolka den nya informationen som det danska hovet bjöd på under torsdagen.

– Prins Henrik önskar inte att begravas i Roskilde domkyrka som tidigare var sagt. Prinsens beslut innebär att han inte kommer att ligga bredvid hennes majestät drottningen i den sarkofag som konstnären Bjørn Nørgaard har utarbetat, skriver hovet.

Hovet berättar också att den 83-årige prinsens beslut inte kommer påverka drottningens planer på sin begravning. För det är ingen hemlighet att drottninggemålen inte varit nöjd med att bara kallas prins och sin roll i det danska kungahuset. Han har ett flertal gånger sagt att han vill bli kallad för kung.

– Drottningen har under någon tid känt till hans kungliga höghets beslut och är införstådd med beslutet. Prinsens beslut ändrar inte drottningens egna begravningsplaner, skriver hovet.

Hovets presstjänst påpekar också att de uppgifter som gjort gällande att Henrik önskar att begravas i Frankrike är helt osanna.

– Prinsen önskar fortfarande bli begravd i Danmark men de närmare omständigheter kring detta är ännu inte klara.

Foto: Stella Pictures

 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons