Prins Joachim bryter tystnaden – berättar sanningen!

Joachim har det tufft just nu.

Prins Joachim har väckt oroliga tankar i hela landet.Nu har han själv brutit tystnaden.

Drottning Margrethes egna ord i boken: ”Jag är senil”
Slå på ljud

Prins Joachim har varit ett föremål för stor oro i vårt grannland Danmark den senaste tiden. Många undrar – hur mår egentligen den gänglige 51-åringen?

Joachim har det tufft just nu.

Joachim har det tufft just nu.

Oron är fullt naturlig. Joachim drabbades i augusti av en stroke när han var på semester i franska Toulouse. Han fördes med ilfart till sjukhus där han vårdades på intensivavdelningen.

Några dagar efteråt kom ett positivt besked från det danska hovet.

“Efter de senaste dagarnas inläggning och behandling på intensivavdelningen är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte får fysiska följder eller andra men som en följd av stroken”, skrev hovet i en kommuniké.

Nytt besked om Prins Joachim

Nu kommer vi för första gången få höra från Joachim själv om läget. Danska Se og hör berättar att Joachim kommer att prata med pressen på fredag morgon klockan nio, utanför den danska ambassaden i Paris. Frågorna från journalisterna kommer självfallet att kretsa kring en enda sak: hur mår prinsen nu?

 

LÄS OCKSÅ: Första bilden på Joachim – efter stroken

“Betydde otroligt mycket”

Joachims familj har redan fått höra direkt från Joachim. Det har hans exfru, grevinnan Alexandra, berättat om i en tidigare intervju.

– Mina söner har lyckligtvis varit i löpande kontakt med sin far under sjukhusvistelsen. Prinsen ringde själv till dem dagen efter operationen, vilket betydde otroligt mycket för dem, har Alexandra berättat.

– Vi skickar idag, som alla andra dagar, många varma tankar till hela familjen i Frankrike.

Tanken är att Joachim ska börja sitt nya jobb på den danska ambassaden i Paris i höst.

 

 

LÄS OCKSÅ: Sorgen för Joachims barn: “Hela världen rasade samman”