Prins Joachim får inte träffa Nikolai och Felix

därför får prins joachim inte träffar sönerna
Prins Joachim får inte träffa sina äldsta söner, Nikolai och Felix, i nuläget. Vi vet varför.
Annons

Coronaviruset drabbar alla människor på ett eller annat sätt. För prins Joachim är vardagen lite extra speciell eftersom han i nuläget inte får träffa sina äldre söner; prins Nikolai, 20, och prins Felix, 17.

Annons

Drottning Margrethe kallade hem både sina söner när coronakrisen briserade i Danmark. Och eftersom Joachim, Marie och barnen Athena, 8, och Henrik, 10, har levt i Frankrike de senaste månaderna så satte Joachim familjen i frivillig karantän.

Prins Joachim sitter i karantän

Just nu tillbringar prinsfamiljen alltså i sina dagar i lyxvillan i Klampenborg. Några större utflykter blir det inte. Äldste sonen Nikolai har flyttat till en egen lägenhet. Han och flickvännen Benedikte Thoustrup bor numera i en lyxig bostad, på 128 kvadratmeter, mitt i centrala Köpenhamn. En lägenhet som mamma Alexandra hjälpte dem att flytta in i.

Annons

Drottning Margrethe var en av de statschefer som var först med att uttala sig om coronakrisen. Hon vände sig till det danska folket i ett tv-sänt tal.

Margrethe tar krisen på allvar

– Danmark står inför en allvarlig situation. Jag förstår att många är oroliga och bekymrade. Vi har vant oss vid att världen står öppen – nu är gränserna stängda. Det är vår nya verklighet.

Coronavirus är en farlig gäst. Den sprids i en kedja – och i den kedjan dör människor. Den kedjan ska vi bryta, sa Margrethe i sitt tal.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Prins Joachim får inte träffa Nikolai och Felix”

 1. Birthe Vejrum skriver: 5 april, 2020

  Helt kort! Prins Joachim og hans lille familie i Frankrig rejste hjem til Danmark, fordi Prins Henrik har astma, og fik åndedrætsbesvær. Han er altid blevet tilset af et lægeteam på Rigshospitalet. Henrik blev også testet for Corona – det kunne han så meldes fri af. Prins Joachim og familien er i selv-isolation i deres lejlighed på AMALIENBORG. Huset er lejet ud til Caroline Fleming. Felix og Nikolai får hjemmeundervisning fra deres respektive skoler, det samme sker også for Prins Joachim og de to små.


 2. PernillaA skriver: 6 april, 2020

  Större utflykter blir det inte ; sitter man i karantän blir det inga utflykter alls


 3. ananas skriver: 6 april, 2020

  Karantänen varar inte för evigt! Vi är många som inte får träffa släkt och vänner.


 4. PernillaA skriver: 6 april, 2020

  Jag relaterade det till karantänen men här i Tyskland får vi inte heller åka på utflykt ; promenera i parken två och två med 1,5 m avstånd ; ingen picknick eller liknande
  I Frankrike har de öppnat marknaderna igen


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar