Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Joachim får inte träffa Nikolai och Felix

05 apr, 2020, 11:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
därför får prins joachim inte träffar sönerna
Prins Joachim får inte träffa sina äldsta söner, Nikolai och Felix, i nuläget. Vi vet varför.
Annons

Coronaviruset drabbar alla människor på ett eller annat sätt. För prins Joachim är vardagen lite extra speciell eftersom han i nuläget inte får träffa sina äldre söner; prins Nikolai, 20, och prins Felix, 17.

Drottning Margrethe kallade hem både sina söner när coronakrisen briserade i Danmark. Och eftersom Joachim, Marie och barnen Athena, 8, och Henrik, 10, har levt i Frankrike de senaste månaderna så satte Joachim familjen i frivillig karantän.

Prins Joachim sitter i karantän

Just nu tillbringar prinsfamiljen alltså i sina dagar i lyxvillan i Klampenborg. Några större utflykter blir det inte. Äldste sonen Nikolai har flyttat till en egen lägenhet. Han och flickvännen Benedikte Thoustrup bor numera i en lyxig bostad, på 128 kvadratmeter, mitt i centrala Köpenhamn. En lägenhet som mamma Alexandra hjälpte dem att flytta in i.

Drottning Margrethe var en av de statschefer som var först med att uttala sig om coronakrisen. Hon vände sig till det danska folket i ett tv-sänt tal.

Margrethe tar krisen på allvar

– Danmark står inför en allvarlig situation. Jag förstår att många är oroliga och bekymrade. Vi har vant oss vid att världen står öppen – nu är gränserna stängda. Det är vår nya verklighet.

Coronavirus är en farlig gäst. Den sprids i en kedja – och i den kedjan dör människor. Den kedjan ska vi bryta, sa Margrethe i sitt tal.

Foto: TT

Annons