Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prins Joachim får inte träffa Nikolai och Felix

därför får prins joachim inte träffar sönerna

Prins Joachim får inte träffa sina äldsta söner, Nikolai och Felix, i nuläget. Vi vet varför.

Coronaviruset drabbar alla människor på ett eller annat sätt. För prins Joachim är vardagen lite extra speciell eftersom han i nuläget inte får träffa sina äldre söner; prins Nikolai, 20, och prins Felix, 17.

Drottning Margrethe kallade hem både sina söner när coronakrisen briserade i Danmark. Och eftersom Joachim, Marie och barnen Athena, 8, och Henrik, 10, har levt i Frankrike de senaste månaderna så satte Joachim familjen i frivillig karantän.

Prins Joachim sitter i karantän

Just nu tillbringar prinsfamiljen alltså i sina dagar i lyxvillan i Klampenborg. Några större utflykter blir det inte. Äldste sonen Nikolai har flyttat till en egen lägenhet. Han och flickvännen Benedikte Thoustrup bor numera i en lyxig bostad, på 128 kvadratmeter, mitt i centrala Köpenhamn. En lägenhet som mamma Alexandra hjälpte dem att flytta in i.

LÄS MER: JOACHIM KAN BLI AV MED SITT APANAGE

Drottning Margrethe var en av de statschefer som var först med att uttala sig om coronakrisen. Hon vände sig till det danska folket i ett tv-sänt tal.

Margrethe tar krisen på allvar

– Danmark står inför en allvarlig situation. Jag förstår att många är oroliga och bekymrade. Vi har vant oss vid att världen står öppen – nu är gränserna stängda. Det är vår nya verklighet.

Coronavirus är en farlig gäst. Den sprids i en kedja – och i den kedjan dör människor. Den kedjan ska vi bryta, sa Margrethe i sitt tal.

Foto: TT