Prins Joachims lyxvilla inte värd pengarna?

Joachim-hus-ste-2

Har prins Joachim betalat för mycket för sin nya lyxvilla i Klampenborg?

Den nyrenoverade villan ligger i Köpenhamns mest fashionabla kvarter, men prislappen på 45 miljoner kronor är långt över jämförbara objekt i området. Det skriver nu danska tidningen BT.

ste_joachim-marie

Om några veckor flyttar prinsfamiljen in i sin nya bostad i Klampenborg och lämnar således livet på landet och slottet Schackenborg på södra Jylland.

Dyraste huset i landet

Husköpet är det dyraste i Danmark i år, och prislappen – 45 miljoner – matchar varken grannskapet eller kvadratmetrarna.

Joachim-hus

Det sägs att säljaren, som är en av Danmarks mest framgångsrika fastighetshajar, har gjort ett rejält klipp. Han köpte huset 2004 för drygt 11 miljoner, en fjärdedel av priset nu, tio år senare.

Joachim-vill-ste

Taxeringsvärdet för den vita villan är drygt 16 miljoner. Husen saknar havsutsikt, en faktor som brukar driva upp huspriserna här, i vad som allmänt kallas “whiskybältet” – guldkusten längs Strandvejen norrut från Köpenhamn mot Helsingör.

joachim-marie-familj-ao

Enligt danska tidningen BT:s källor är mäklarna förvånade och undrar hur prinsen kunde betala ett så kraftigt överpris för villan.

Rum för alla

Tur är det ju att prins Joachim, prinsessan Marie, lille prins Henrik, 5, och prinsessan Athena, 2, samt halvsyskonen, prinsarna Nikolai, 15, och Felix, 12 får plats i det över 300 kvadratmeter stora huset.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, IBL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: