Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prins Joachims lyxvilla inte värd pengarna?

23 sep, 2014, 13:10 
Annons
Joachim-hus-ste-2

Har prins Joachim betalat för mycket för sin nya lyxvilla i Klampenborg?

Den nyrenoverade villan ligger i Köpenhamns mest fashionabla kvarter, men prislappen på 45 miljoner kronor är långt över jämförbara objekt i området. Det skriver nu danska tidningen BT.

ste_joachim-marie

Om några veckor flyttar prinsfamiljen in i sin nya bostad i Klampenborg och lämnar således livet på landet och slottet Schackenborg på södra Jylland.

Annons

Dyraste huset i landet

Husköpet är det dyraste i Danmark i år, och prislappen – 45 miljoner – matchar varken grannskapet eller kvadratmetrarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Joachim-hus

Det sägs att säljaren, som är en av Danmarks mest framgångsrika fastighetshajar, har gjort ett rejält klipp. Han köpte huset 2004 för drygt 11 miljoner, en fjärdedel av priset nu, tio år senare.

Joachim-vill-ste

Taxeringsvärdet för den vita villan är drygt 16 miljoner. Husen saknar havsutsikt, en faktor som brukar driva upp huspriserna här, i vad som allmänt kallas “whiskybältet” – guldkusten längs Strandvejen norrut från Köpenhamn mot Helsingör.

Annons
joachim-marie-familj-ao

Enligt danska tidningen BT:s källor är mäklarna förvånade och undrar hur prinsen kunde betala ett så kraftigt överpris för villan.

Rum för alla

Tur är det ju att prins Joachim, prinsessan Marie, lille prins Henrik, 5, och prinsessan Athena, 2, samt halvsyskonen, prinsarna Nikolai, 15, och Felix, 12 får plats i det över 300 kvadratmeter stora huset.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, IBL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons