Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Julian fyller två år – Sofia avslöjar familjens firande hemma!

26 mar, 2023, 09:02 

Prinsparets minsting prins Julian fyller två år. Här firas han av familjen!

Annons

Tänka sig – för två hela år sedan fick Sverige sin allra senaste prins. Han föddes 11.19 den 26 mars, och var 49 centimeter lång när han kom till världen på Danderyds sjukhus.

Idag firas prins Julian hemma på Villa Solbacken, se den nya bilden här!

Prins Julian Herbert Folke: här är sanningen bakom namnen!Brand logo
Prins Julian Herbert Folke: här är sanningen bakom namnen!

Sanningen om prins Julians namn – så valde Sofia och Carl Philip

Två dagar efter födseln höll kungen konselj på slottet, där berättade han äntligen vad prinsen fått för namn: Julian Herbert Folke, och att han är hertig av Halland.

Namnet är i sann Carl Philip och Sofia-tradition både traditionellt och unikt. Likt sönerna Alexander och Gabriel är tilltalsnamnet helt "eget", medan mellannamnen har en mer historisk förankring.

I Julians fall är Herbert en hyllning till prinsessan Sofias morfar, och Folke är taget från kungen. Julian är parets alldeles egna val, och varför det blev just Julian har de valt att hålla för sig själva – men visst är det vackert!

Annons

Kanske har de också inspirerat andra, som så ofta när kungligheterna väljer namn. Enligt SCB hade 3330 män tilltalsnamnet Julian år 2021, och året därpå hade det ökat med 256 stycken.

För två år sedan gjorde han alltså prins Carl Philip och prinsessan Sofia till trebarns föräldrar, och visst är det full rulle hemma nu. Men Sofia älskar att vara mamma, med allt vad det innebär.

– Det är fantastiskt! Att få barn förändrar hela ens liv, sa Sofia när hon precis fått prins Alexander till Svensk Damtidning.

Prins Julian fyller två år – se nya bilden

Idag, söndag, är det alltså Julians dag. Den kungliga kalendern är rensad, och med största sannolikhet firas det med pompa och ståt hemma hos prinsparet. Vi vet ju sedan innan att de inte sparar på krutet när det kommer till födelsedagar.

När Julian fyllde ett år skymtades en vacker tårta i bakgrunden, och visst blir man nyfiken på hur den ser ut i år!

Här visar prinsessan Sofia upp födelsedagspojken på prinsparets Instagram, med en fin hälsning och sprillans ny bild!

"Idag firar vi vår älskade Julian som fyller 2 år! ❤️🎂🎈"

Stort grattis Julian!

Foto: TT

Annons