Prins Nikolai har blivit Asiens hetaste modell

prins Nikolai

På kort tid har prins Nikolai blivit en av Asiens allra hetaste modeller, gissa om mamma grevinnan Alexandra är stolt!

Det blev ingen akademisk karriär eller militärskola för prins Joachims och grevinnan Alexandras äldsta son prins Nikolai som fyller 20 år i augusti. Istället gör han succé som supermodell i Asien, där han på kort tid blivit riktigt superkändis. Både snygg och dessutom en äkta prins! Gissa om han är poppis!

Nikolai jobbar för Dior

Prins Nikolai har precis blivit den nya fronfiguren för Diors kampanj i Hongkong som också är hans mammas gamla hemstad. Det var här hon levde som ung, Alexandra har själv berättat om hur stor skillnaden var att komma till lilla Møgeltønder och Schackenborgs slott i Danmark från denna gigantiska metropol, med folk överallt. Dessutom blev hon prinsessa av Danmark med allt vad det innebar, så kontrasten kunde nog inte varit större.

prins Nikolai

När prins Nikolai var sex år skilde sig hans föräldrar även om de separerat innan dess. Det var säkert lika jobbigt för honom som för andra små barn att se sina älskade föräldrar flytta isär för gott.

Marie Joachim Athena Henrik

Tre år senare gifte sig i alla fall prins Joachim om sig med prinsessan Marie och året efter fick han en ny lillebror i prins Henrik och sedan också en lillasyster i prinsessan Athena. Även mamma Alexandra gifte om sig 2007, med fotografen Martin Jørgensen. Ett äktenskap som även det har gått i kras.

Alexandra åker tillbaka till Asien ett par gånger om året, kanske mer än så nu när sonen bor och arbetar där i perioder för modellagenturen Scoop Models. Man kan också se bilder på prinsen lite här och där i lyxaffärers skyltfönster, som ni kan se här på bilden ovan från Instagram.

Nikolai syns i skyltfönster

Prins Nikolai har inte bara jobbat som modell på modevisningar i Paris och Tokyo utan också setts på flera stora modetidningars omslag, här nedan bilder från Vouge Ukraina.

Visst försökte prinsen först att göra sin pappa glad genom att plugga på samma skola som Joachim gått på, där han skulle utbilda sig till reservofficer. Men bara efter en kort tid hoppade Nikolai av sin militära utbildning, trots att det var en lång kunglig tradition. Det danska hovet gick snabbt ut och berättade att beslutet helt var prins Nikolais eget, men att både mamma och pappa hade stöttat honom under processen.

– Anledningen till att han slutat sina studier är att prinsen känner att han inte hamnat på rätt plats, sa Alexandra då via sin pressekreterare.

Prins Nikolai kommer ändå att fortsätta sina studier lite senare under året, till hösten då det uppges att han ska på Copenhagen Business School, CBS. Men som karriären tar allt mer fart är det blir kanske lite svårt att sätta sig bakom skolbänken igen.

Pappa prins Joachim finns ju inte hemma i Danmark till hösten, han flyttar som bekant till Frankrike inom kort, med makan prinsessan Marie och parets gemensamma barn prins Henrik och prinsessan Athena.

Alexandra Nikolai Felix

Prins Joachims och Alexandras yngste son prins Felix som fyller 17 år i sommar, med storebror i Hongkong och pappa i Frankrike. Kanske inspirerar det också honom att välja en karriär utomlands när det är dags?

Foto: TT

Läs även:

Nikolai avslutar sin militärutbildning

Mary reste till Etiopien för att belysa kvinnors rättigheter

Nu är flytten här! Prinsessan Maries första franska uppdrag