Prins Nikolais kris i Köpenhamn – efter modellivet i Paris

Prins Nikolais kris i Köpenhamn – efter modellivet i Paris

Prins Nikolai har flyttat hem till Danmark efter ett halvår som modell i Frankrike. Men nu står han inför ett dilemma.

Prins Nikolai är en av drottning Margrethes åtta barnbarn. Äldste son till prins Joachim och grevinnan Alexandra. Men trots sin kungliga titel har han valt ett helt annat liv, och hans karriärval gör honom världsunik.

I stället för att gå samma militära prestigeutbildning som sin pappa valde han i stället att gå på catwalken, och är numera danska kungahusets egen toppmodell.

Livet som modell förde den 22-åriga prinsen till modestaden Paris, där han och flickvännen Benedikte Thoustrup bodde i ett drygt halvår.

Men nyligen kom beskedet att han flyttar tillbaka till hemlandet – men nu står han utan boende. Nikolais lyxiga våning ligger nämligen ute till försäljning.

Prins Nikolai – den kungliga toppmodellen

Sedan 2019 har Nikolai haft fullt fokus på modellandet. Det var då han både öppnade och avslutade showen för det exklusiva märket Dior och allt förändrades. Han fick enorm uppmärksamhet inom modevärlden och blev högt eftertraktad.

Det var troligen inte vad drottning Margrethe hade väntat av sitt barnbarn, men trots det stod familjen bakom beslutet.

– Ingen var emot det. Men självklart behövde jag förklara mig själv, men det behöver jag göra vad jag än gör, oavsett vilket jobb, har Nikolai sagt till skandinaviska Vogue.

22-åriga prinsens lyxvåning – säljs för över 7 miljoner kronor

LÄS MER: Så bor drottning Margrethe! Titta in i slotten!

Men modellandet har främst varit ett sätt för Nikolai att tjäna extra pengar. Nu skiftar han fokus igen och riktar in sig på näringslivet.

– Nu ska han fortsätta med sina studier vid Copenhagen Business School, har mamma Alexandras presstaleskvinna sagt till danska Billed-Bladet.

Men när flyttlasset gick från Köpenhamn till den franska huvudstaden valde prinsen att lägga ut sin lägenhet till försäljning.

Han köpte den lyxiga bostaden i centrala Köpenhamn 2019, då för en prislapp på 5 725 309 kronor, som han ska ha betalat ur egen ficka.

Men nu ligger våningen på 70 kvadratmeter fördelat på flera våningar ute till ett pris för 7 331 189 kronor.

Under en period togs den bort från marknaden då den inte blev såld, men nu är den åter ute för samma utgångspris som den till en början las ut för.

Var prins Nikolai nu tar vägen återstår att se, troligtvis köper han något ännu vräkigare efter sin lönsamma modellkarriär.

Foto: TT

LÄS MER: Prinsessan Märtha Louises drastiska utseendeförändring – chockerande nya bilder

LÄS MER: Hovets besked om prinsessan Christina: Därför saknas hon på nya familjebilderna – igen