Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prins Oscars oväntade beteenden under kungens tal - allt fångades på film

07 jun, 2023, 11:30 
AvFelicia Plåt
Kungafamiljen
Det blev en lång dag för kungafamiljen. Foto: TT

Det var inte alla som tyckte kungens tal var särskilt roande.

Annons

Under gårdagen kunde vi se svenska flaggor hissade lite här och var. Det var glada miner på gator och torg och ibland kunde man även se folk skrida runt i vackra folkdräkter. Vi pratar såklart om Sveriges nationaldag.

Hör folkets jubel över kungliga kortegen – med Estelle & Oscar!Brand logo
Hör folkets jubel över kungliga kortegen – med Estelle & Oscar!

Fullspäckad dag

Dagen firades riktigt ordentligt då Sverige firar 500 år. Under morgonen öppnade kronprinsessan Victoria och prins Daniel upp portarna till det kungliga slottet för allmänheten. Och under eftermiddagen åkte kungen och drottningen tillsammans med Victorias familj kortege genom Stockholm mot det stora firandet på skansen.

På skansen väntade sedan en stor publik på att firandet skulle börja med en live-sänd konsert i ledning av Micke Leijnegard och Anne Lundberg. Flera artister var på plats som bland annat Magnus Lindgren och Sven-Ingvars.

Estelle och Oscar
Estelle och Oscar fick åka kortege genom Stockholm.

Och på första parkett kunde vi se hela kungafamiljen. Även Madeleine och Chris var med i år efter en frånvaro under fem års tid. Barnen Leonore, Adrianne och Nicolas kunde däremot inte närvara då de helt enkelt är för unga. Men deras kusiner prinsessan Estelle och prins Oscar fick njuta av konserten, och vi kunde se hur Estelle dansade loss till gruppen Panetoz framträdande.

Annons

Prins Oscars trippelgäspning

Nationaldagsfirandet är en riktigt lång dag för kungligheterna speciellt för de små. Vilket prins Oscar visade under sin morfars årliga nationaltal.

Under kungens tal till Sverige fångade Expressen prins Oscars reaktion på film och han verkade inte jätteimponerad av sin morfar. I videon kan vi nämligen se den lille prinsen sitta mellan sin mor och storasyster och han gör en trippelgäspning under kungens gripande tal.

Men summan av kardemumman så var det fler glada miner av den lille prinsen än trötta. Det kan inte vara lätt att vara prins under nationaldagen med ett sådant späckat schema. Men de verkade ändå vara en riktigt lyckad dag för både det svenska folket och kungligheterna.

Annons