Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia hånas efter bilderna i SVT:s sändning – alla såg det hända

07 jun, 2023, 08:00 

Silvias beteende i publiken på nationaldagen väcker reaktioner.

Annons

Visst kan man tänka sig att kungligheterna unnar sig lite välförtjänt sovmorgon idag, efter den fullspäckade tisdagen. Det var ju en nationaldag som firades med pompa och ståt – i Strängnäs och Stockholm.

Men under SVTs sändning från Skansen har man snappat upp en detalj som utmärker sig – och kungafamiljen hånas.

GRATTIS SVERIGE! Här öppnar Victoria slottet – Estelle & Oscar stjäl showenBrand logo
GRATTIS SVERIGE! Här öppnar Victoria slottet – Estelle & Oscar stjäl showen

Så firade kungafamiljen nationaldagen

Efter att kungaparet tillbringat dagen i Strängnäs, samma plats där Gustaf Vasa för 500 år valdes till kung. Årets nationaldag var alltså lite extra festlig, och i en vacker gul kostym sken Silva lika stark som solen!

Sedan var det dags att ta sig till Stockholm, för en kortege genom stan. Det var många som hade tagit sig ut för att vinka till kronprinsessfamiljen och kungaparet som med breda leenden hälsade på folket.

Annons

Kortegen nådde sitt slut på Skansen, där en traditionsenlig konsert underhöll kungafamiljen. Och festen var inte slut där. Prinsessan Estelle och prins Oscar lämnades av hemma lagom till läggdags, och resten av familjen fortsatte festligheterna på Nordiska Muséet.

Drottning Silva och kung Carl Gustaf åker häst och vagn
Vilken underbar dag!

TV-bilderna på drottning Silvia hånas

Konserten på Skansen sändes på SVT, och schemat var fullspäckat. Den leddes av Micke Leijnegard och Anne Lundberg, och förutom att kungen höll tall och delade ut tio fanor, var det dags för danspaus!

Annons

Melodifestivalen-bandet Panetoz intog scenen och höjde temperaturen ytterligare – det blev fest när de dansade, och pausade! I alla fall hos några. Prinsessan Estelle och prins Daniel sittdansade, och resten av kungafamiljen diggade blygsamt med.

Något som fått komikern Torbjörn Averås Skorup att reagera. Han befann sig på plats, och på Instagram delar han ett klipp på delar av publiken, däribland drottning Silvia under numret.

"Beyoncés publik" skriver skojaren under bilden.

Han syftar givetvis på den senaste tidens debatt som följde världstjärnans konsert i Sverige. Dagen efter hon inlett sin turné och uppträtt med dubbla konserter i Sverige, sa hon till publiken i Bryssel att de var "den bästa publiken hittills". Det har väckt frågan om att den svenska publiken är en tråkig, och avmätt publik.

Foto: TT

Annons
Annons