Prins Philip sjuk – covidbeskedet från hovet

Nya uppgifter om prins Philip och potentiell covid-19-smitta.

Det råder stor oro i de kungliga korridorerna på Buckingham Palace då prins Philip fått föras till sjukhus med sjukdomssymptom, det meddealde brittiska hovet under onsdagen. Prins Philip, 99, har tagits till sjukhus efter att ha känt sig ”okry”, enligt pressmeddelandet.

Det var under tisdagseftermiddagen som prins Philip inte kände sig vid hundra procent god hälsa och beslutet togs att föra prinsen till sjukhus.

Nu kommer nya besked om den snart 100-åriga prinsens hälsa, och det är av den goda sorten. Det fruktade viruset covid-19, som drabbar äldre betydligt hårdare, har kunnat uteslutas som diagnos, det skriver Royal Central.

Ytterligare positiva besked om prins Philip

Detta följer på ytterligare positiva uppgifter om att prins Philip själv gick från bilen in till sjukhuset, utan assistans. Drottning Elizabeth är kvar på Windsor Castle, men hennes tankar finns nog hos prins Philip som alltså sedan tisdags kväll vårdas på King Edward VII-sjukhuset i centrala London.

Brittiska hovet skickade ut ett pressmeddelande om prinsens hälsa som lyder:

”Hans kungliga höghet, hertigen av Edinburgh skrevs in på King Edward VII:s sjukhus i London på tisdag eftermiddag.

Hertigens inskrivning är en förebyggande åtgärd, på Hans kungliga höghets doktors inrådan, efter att han inte känt sig helt frisk.

Hertigen förväntas vara kvar på sjukhuset i några dagar för observation och vila.”

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas

LÄS MER: Så lever Madeleine & Chris i Florida – dolda traumat mitt i lyxen

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus