Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Williams beteende fångat på film – möts av raseri: ”Självgod snobb”

21 jun, 2023, 12:30 
Samuel Björn
Prins William och Prinsessan Catherine
Den 1:a juni kom kungligheter från hela världen för att fira bröllopet mellan kronprins Hussein och hans fästmö Rajwa Al Saif.

Det respektlösa beteendet som fick tittarna att reagera.

Annons
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i JordanienBrand logo
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i Jordanien

1 Juni gifte sig Jordaniens blivande kung kronprins Hussein och hans saudiska fästmö Rajwa Al Saif. På plats var kungligheter från hela världen, bland annat var kronprinsessan Victoria och prins Daniel på plats och representerade Sverige. Där för Storbritanniens räkning var prins William och prinsessan Catherine. Ett märkligt ögonblick från William fångat på film har nu skapat stor ilska hos många.

Representant för kungahuset

Som medlem av det brittiska kungahuset är prins William en viktig representant för Storbritannien både nationellt och internationellt. Detta har lett till att William har ett stort engagemang för olika välgörenhetsorganisationer och har särskilt fokuserat på frågor som mental hälsa, naturvård och stöd till militärpersonal. Tillsammans med sin bror, prins Harry, har han grundat initiativet Heads Together, som arbetar för att öka medvetenheten om psykisk ohälsa.

Annons

År 2011 gifte sig William med Catherine Middleton, som nu är känd som hertiginnan av Cambridge. Paret har tre barn tillsammans: prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis.

Det omdiskuterade klippet

Prins Williams och prinsessan Catherine är goda vänner till kronprins Hussein och nu under bröllopet bar Catherine och brudgummen klänningar från samma designer Elie Saab. Kanske var det detta de pratade om då den uppmärksammade händelsen inträffade.

Videon visar en otålig William framför det nygifta paret. Videon börjar med att William och Catherine hälsar och kramar om brudgummen och bruden. Catherine börjar sedan prata med bruden medans William hamnar utanför gruppen och betraktar samtalet. Efter bara några sekunder så börjar Williams göra handrörelser som kan tolkas som påskyndande samtidigt som han säger "chop chop".

Detta har fått många att reagera negativt.

"Att prins William säger "chop chop" och gör handgester medan Kate pratar med BRUDEN är otroligt oartigt och så lågklassigt. Han står precis framför kameran också. Vilken självgod snobb", skriver en person på twitter.

Andra personer är mer förstående och påpekar att det är en kö med andra kungligheter som ska hälsa på det nygifta paret och att han skyndar på pågrund av detta.

Annons