Prinsarna som överger sina fruar på Alla hjärtans dag

Prinsessan Sofia i lila.

Prinsarna överger sina damer på Alla hjärtans dag. Kanske blir det så att småbarnsmammorna, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia, får fira ihop?

Prinsessan Sofia får fira Alla hjärtans dag utan sin prins. Carl Philip ska nämligen åka bort från sin käresta och de två sönerna. Hertigen av Värmland beger sig på självaste Valentine-dagen till Karlstad, där han sätter sig i sin rallybil och kör så snön yr. Tävlingen Rally Sweden går genom svenska och norska vinterskogar.

– Årets rally tar sig från Karlstad via Torsby in över norska gränsen, tillbaks till Sverige och österut till Hagfors och avslutar slutligen i Torsby. De fyra dagarna innehåller snö, is, hårnålskurvor och backkrön, inte minst Colin’s Crest, meddelar arrangörerna på Rally Sweden.

Prins Carl Philip

Vid flera tillfällen har Sofia följt med sin man på dessa fartfyllda evenemang. Men nu när hon är småbarnsmamma har hon tagit det lite lugnare. Det verkar inte bättre än att hon och sönerna, prins Alexander och prins Gabriel, får fira den speciella kärleksdagen utan prins Carl Philip. Kanske bjuder Sofia in sin svägerska Victoria, som även hon lämnas ensam på Alla hjärtans dag. Kronprinsessan har varit förkyld och sängliggande. Hon hade säkert velat ha sin man hemma, men Daniel ska ut på en långresa.

Kronprinsessan Victoria med fjäder-örhängen.

Prins Daniels flyg avgår på självaste Valentin-dagen till Indien, där han ska besöka Pratham Swedens projekt “Swedish Industry for Quality Education in India”. Så skönt för honom att byta minusgraderna och snöyran mot värme och sol.

Även Meghan ska vara mol allena den 14 februari. Ja, i alla fall kommer hon inte tillbringa den speciella kvällen med sin livskamrat. Den relativt nygifta amerikanskan är gravid och skulle nog helst vilja ha sin prins Harry hemma på kärleksdagen. Dessvärre har Harry annat för sig. Han flyger över till vårt grannland just den dagen. Det är Kensington Palace som rapporterar på Twitter att prins Harry reser till Norge i egenskap av Captain General i The Royal Marines torsdagen den 14 februari. Prins Harry kommer samtidigt att vara med och fira 50-årsdagen av vinterövningen.

– Varje år sedan 1969 har den kungliga flottan och därefter den gemensamma helikopterkommandot avslutat sin vinterträning på Bardufoss, skriver försvarsforumet.

meghan prins harry

Kanske gör det inte så mycket att Meghan och Harry är utan varandra på Alla hjärtans dag. De har ju verkligen fått rå om varandra under förra året. Först det härliga bröllopet i maj och sedan den långa resan till Oceanien, där de njöt av fina soldagar tillsammans på pradisön Fiji.

Läs mer:

Kungliga powerparet bjöd på kärlek på jobbet!

Kärlek i kylan! 4 bilder på Mette-Marit och Haakon som får oss att le

Joachim och Marie lämnar Danmark – hit går flytten!

Foto: TT