Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsen död – stort mysterium bakom

30 okt, 2020, 20:00 
Prinsens död chockerade många. Nu vet vi sanningen bakom den mystiska bortgången.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?

Prins Azim var bara 38 år gammal när han gick bort. Bekräftelsen kom direkt från hovet, som meddelade att prinsen, son till sultanen av Brunei, inte fanns bland oss längre.

– Det är med djupaste sorg som vi måste tillkännage att Hans Kungliga Höghet Prins Azim har avlidit idag, lördagen den 24 oktober klockan 10.08 på förmiddagen, löd den korta officiella kommunikén.

Prins Azim var en ovanlig kunglighet på många sätt. Han hade täta kopplingar till Hollywood och sågs ofta på vimmelbilder från New York och Los Angeles. Han var vän med storheter som Mariah Carey och Janet Jackson och försökte sig på en karriär som filmproducent.

Prins Azim död – här är sanningen bakom

Prins Azim.
Prins Azim älskade glam och fest.

När han avled var det på specialist-sjukhuset Jerudong Park Medical Centre, efter vad som beskrivs som ”en längre tids sjukdom”. Men Bruneis regim avstod från att berätta exakt vilken sjukdom det gällde.

Annons

Nu vet vi – tack vare Azims bror. Prins Abdul Mateen skrev ett inlägg på Instagram efter broderns bortgång och avslöjade där sanningen bakom det oväntade dödsfallet.

Enligt Abdul Mateen blev Azim tidigare i år diagnosticerad med blodkärlsinflammation. Läkarna kunde snabbt konstatera att hans tillstånd var mycket allvarligt.

"Till slut la organen av i min brors kropp efter att han drabbats av flera infektioner som en konsekvens av den autoimmuna sjukdomen", skriver Abdul Mateen.

"Samtidigt led Azim av bipolaritet, vilket gjorde kampen svårare."

"Han tog aldrig livet på allvar"

Begravningen ägde rum redan samma eftermiddag i det kungliga mausoleet, i närvaro av den närmaste familjen och några få officiella dignitärer. Sultanen har utlyst en sju dagar lång landssorg.

Abdul Mateen sörjer en bror som spred glädje och munterhet.

"Han älskade att driva med oss, skämta och tog aldrig livet på för stort allvar. Hans skratt var så smittsamt att alla började skratta, oavsett om det var roligt på riktigt eller inte. Han ville verkligen leva fullt ut", skriver Abdul Mateen.

Annons