Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsens utspel fick Stefan Löfven att tappa fattningen – bilderna visar reaktionen

16 maj, 2021, 15:00 
AvMalin Ny
Prinsens utspel fick Stefan Löfven att tappa fattningen – bilderna visar reaktionen
Prins Alexander är definitivt en av kungahusets mest charmigaste medlemmar, och en gång charmade han till och med statsminister Stefan Löfven.
Annons
Hör Annie Lööf om hemska mardrömsförlossningen – hon och dottern nära att döBrand logo
Hör Annie Lööf om hemska mardrömsförlossningen – hon och dottern nära att dö

Prins Alexander har nu hunnit fylla hela 5 år och är definitivt den av prinsparets barn som har visat sig mest i det kungliga strålkastarljuset.

Många av oss minns nog när han busade omkring under prins Gabriels dop. Då var det så pass mycket spring i benen i början av högtiden att han ramlade omkull på det hårda golvet. Han blev snabbt tröstad och efter bara en liten stund var det dags för upptäcksfärd igen - en upptäcksfärd som till och med uppmärksammades av statsminister Stefan Löfven!

Prinsen charmade Stefan Löfven – i kyrkan

Lillprinsen stannade bland annat stannade till framför statsminister Stefan Löfvén med hustrun Ulla och showade med armarna, tills partiledaren började skratta. Han visade även upp sin lilla bok, "Vill Ingrid bada". Återigen fick pappa Carl Philip rycka ut och jaga ikapp sin glade lille son i kyrkogången.

En annan gång då Alexander bjöd svenska folket på skratt var när han följd med pappa Carl Philip till slottet för att ta emot en julgran. Men lillprinsen var förstås mer intresserad av att springa snabbt genom de långa slottskorridorerna.

"Väldigt gullig mot sin lillebror"

Alexander är inte bara kungahusets kanske charmigaste medlem - utan han har även andra fina egenskaper enligt sin mamma, prinsessan Sofia.

När lillebror Gabriel var nyfödd, år 2017, gjorde Sofia en intervju med Expressen där hon berättade mer om relationen mellan de två bröderna. Det skiljer ju bara 18 månader mellan prinsarna och många undrade därför om det fanns någon svartsjuka med i bilden.

Men icke. Prinsessan förklarade stolt att syskonen kom väldigt bra överens.

– Alexander är väldigt gullig mot sin lillebror, sa Sofia i intervjun.

Foto: TT

Annons