Prinsens skarpa varning - händelsen på skolgården som alla pratar om

28 sep, 2022, 11:30 
Prins William, hertiginnan Kate och prins George

Prins George ord till klasskamraterna skapar skriverier!

Annons
7 föräldratips från Kate och William!
7 föräldratips från Kate och William!

Prins George, 9, är äldst i syskonskaran och har redan skapat sig en viss förståelse för monarkin, vilket kanske inte är så konstigt då han med all sannolikhet en dag blir Storbritanniens kung.

Samtidigt är prins William och hertiginnan Kate måna om att han och syskonen, prinsessan Charlotte, 7, och prins Louis, 4, ska få en så normal uppväxt som möjligt.

”De uppfostrar barnen, särskilt prins George, med en medvetenhet om vem han är och vilken roll han kommer att ärva, men de vill inte belasta dem med en pliktkänsla”, skriver kungaexperten Katie Nicholl i boken The New Royals, enligt Daily Mail.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev
Prins George, hertiginnan Kate, prins Louis, prins William och prinsessan Charlotte
Prins George, hertiginnan Kate, prins Louis, prins William och prinsessan Charlotte.

George ord på skolgården: ”Passa dig!”

Men prins George är ändå högst medveten om sitt arv och sin framtid – något som gett sig uttryck på skolgården, enligt Katie Nicholl.

Vid ett tillfälle ska han ha sagt till en klasskamrat:

Min pappa ska bli kung, så du borde passa dig!

Då fick prinsen framtidsbeskedet

Författaren Robert Lacey skriver i boken Battle of Brothers att prins George var sju år gammal när han för första gången fick veta att en dag kommer bli kung.

Kanske kommer George att berätta historien själv en dag. Men någon gång kring hans sjuårsdag, sommaren 2020, ska föräldrarna ha gått in närmare på vad den lille prinsens liv i kunglig tjänst och plikt skulle innebära”.

Annons

”Williams mål som pappa var att ge sin son en normal uppväxt med familjen så att monarkin kunde förbli aktuell och hänga med i modern tid”, skriver han.

Prins George
Prins George.

Foto: TT

Annons