Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsens smärtsamma avslöjande – därför försvann sonen plötsligt från skolan

01 okt, 2021, 13:00 
Prins Felix och prins Joachim
Prins Felix försvann plötsligt från sin skola. Här är den tragiska sanningen bakom.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?

Igår kom ett besked som skakade om Danmark. Prins Felix, son till prins Joachim, väljer att hoppa av sin militärutbildning – endast en månad in på skolåret.

Vad som gör saken än mer mystisk är att det danska kungahuset inte ville förklara bakgrunden till avhoppet. De menar att saken hör till privatlivet och vägrar förklara mer än så.

Därför försvann prins Felix plötsligt från skolan

Klart är att många i Danmark kliar sig i huvudet över utvecklingen.

– Det är väldigt överraskande, och det visar ett kungahus i förändring, säger den danske historikern Lars Hovbakke Sørensen till tidningen BT.

– Det är helt klart ett markant brott mot traditionen. Tidigare var det en självklarhet att man som manlig medlem av kungafamiljen gjorde militär karriär. Och det spelade ingen roll om man hade lust eller inte.

Faktum är att Felix inte är den förste i familjen att hoppa av sin militärutbildning i förtid. Storebror prins Nikolai gjorde samma sak, även om han höll ut i två månader och inte en. I efterhand kom det fram att Nikolai pressats av sin far till att välja den militära banan. I en intervju med Billed-bladet visade Joachim prov på en viss ånger över detta.

Annons

– Prinsessan Marie frågat mig om jag var säker på att det här var en bra idé för honom. "Är du säker på att han är den typen?". Jag slog ut armarna och sa: "Självfallet är han det", sa Joachim och berättade om hur han snabbt blev varse om att Nikolai vantrivdes inom det militära.

– Det var en meningslös situation.

– Hela historien lär mig att lägga egna normer och förväntningar åt sidan.

Och nu har Felix gett sin pappa fel, precis som storebror Nikolai. De danska prinsbarnen har demonstrerat att de tänker gå sina egna vägar – oavsett vad traditionen stipulerar.

Annons