Prinsessa Märtha Louise arg – dottern blev utsatt

Prinsessan Märtha Louise tvingades rycka ut. Hennes dotter Leah blev utsatt för näthat.

Leah Behn är inte bara dotter till prinsessan Märtha Louise och Ari Behn. Hon är också, numera, en fullfjädrad influencer.

Hon driver ett Instagram-konto där hon ger smink– och skönhetstips till andra intresserade. Det började smått, men i skrivande stund har Leah nästan 35 000 följare.

Prinsessan Märtha Louises dotter utsatt för näthat

Märtha Louise stöttar helhjärtat projektet.

"Du har ärvt din pappas konstnärliga begåvning och den kommer fram genom dina fantastiska makeup-poster på Instagram. Och trots att den här dagen är vemodig också, på flera sätt, så gör du det bästa av den och står för dina känslor. Du inspirerar mig varje dag, älskling. Jag är så stolt över dig. Älskar dig av hela mitt hjärta", skrev Märtha Louise på Leahs födelsedag.

Leah blev nyligen intervjuad i Schendis, en podcast producerad av tidningen Nettavisen. Där berättade 15-åringen mer om hur hon hanterar de negativa sidorna av sitt nya kändisskap.

– Folk tror att de känner mig. De tror att jag är en annan person än jag är, säger Leah i podcasten.

– Det är kul att det går bra på sociala medier. Men det är lätt att göra fel. Jag uppför mig inte som skit, men jag är ett barn. Men om jag gör något som alla ungdomar gör, så kommer pressen snappa upp det.

LÄS MER: Paret Westlings relation till kungafamiljen – så är den egentligen

"Träffar dubbelt så hårt"

Leah fick nyligen känna på hur snabbt reaktionerna kan svänga i de sociala medierna. Hon la upp ett klipp på videotjänsten Tiktok där hon skämtade om sina matvanor. Plötsligt blev hon anklagad för att lida av ätstörningar.

– Jag fick en massa kommentarer från folk som tyckte att det var roligt, men så kom två negativa. Och de träffar dubbelt så hårt. Och om jag nu hade haft ätstörningar, vilket jag inte har, då hade inte den typen av kommentarer direkt hjälpt mig, säger hon.

Påhoppen blir extra illa när man betänker att Leah fortfarande är i sorg efter sin pappa Aris bortgång för snart ett år sedan.

– De säger att lägger man ut sitt liv på sociala medier, då får man vänta sig hat. Men varför ska man behöva göra det?

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset