Prinsessan Birgitta får utbrott: "Förskräckligt – det är oförskämt"

Prinsessan Birgitta

Prinsessan Birgitta är rasande – och hon skräder inte med orden för att få fram sin synpunkt.
Slå på ljud

Prinsessan Birgitta är ingen vanlig prinsessa. Hon har skapat sin egen regelbok för hur en kunglighet ska bete sig – och vi älskar henne för det.

I Sverige är det lite tabu för kungafamiljen att röka. Vi minns alla rabaldret som uppstod när prinsessan Madeleine blev påkommen med en cigarett.

Prinsessan Birgitta rasar – går till attack

Prinsessan Birgitta

Prinsessan Birgitta vill ha sina cigarett i fred!

Men Birgitta röker på, obehindrat och obrytt. I en intervju med Expressen försvarade Birgitta sin vana och jämförde den med en, i hennes ögon, betydligt värre last: alkoholen.

– När jag är hemma röker jag bara en cigarett om dagen och ingen alkohol. Jag fattar inte det där med att dricka ensam. Många som blir ensamma, damer framför allt, börjar ju dricka. Det är förskräckligt. Kombinationen ensamhet och alkohol är en katastrof. När man själv inte gör det kan man inte fatta att andra gör det, men de gör ju det och det är tragiskt, sa Birgitta i intervjun.

Storrökaren Birgitta uppskattade inte det som inträffade den 1 juli 2019. Då infördes rökförbudet i Sverige och det blev förbjudet att röka i flera utomhusmiljöer.

Hyckleri, menar Birgitta.

– Men alkohol får de dricka hur mycket som helst. Och det skadar äktenskap och en del blir elaka och aggressiva. Att äktenskap och barn drabbas är det värsta för mig. Att man slår sina fruar och sådant tjafs. Det är förskräckligt. Vi som röker blir ju inte elaka och aggressiva eller någonting. Vi förstör bara luften kanske. Nej, det är oförskämt. Det är inte riktigt rätt. Varför får vi inte röka? sa Birgitta.

Rökförbudet är en av anledningarna till att Birgitta föredrar sitt nya hemland, Spanien.

– Det är iskallt och man får inte röka. Det är bara skoj när jag säger så naturligtvis, men det känns så när jag kommer hem och... Herregud, jag har paradiset här, sa hon i intervjun.

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas