Prinsessan Birgittas svar om prinsessan Sofias graviditet

prinsessan birgitta om carl philips och sofias graviditet

Prinsessan Sofias graviditet sprider glädje i hela kungafamiljen. Men när vi ringer upp prinsessan Birgitta, för att fråga om hur lyckoönskat prinsparet, får vi en något oväntat reaktion.
Slå på ljud

Prinsessan Sofias graviditet var förra veckans stora nyhet. I vår berikas kungafamiljen med ännu en medlem och lyckan är total!

"Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn", hälsade prinsparet på hovets hemsida.

Prinsessan Birgittas oväntade reaktion på nyheten om Sofia

Kungaparet är förstås också överlyckliga – för att inte tala om Victoria och Madeleine och alla storkusinerna. Men familjen är ju så mycket större än så. Prinsessan Birgitta är ju till exempel Carl Philips gudmor och en person som står prinsen, och den blivande trebarnspappan, väldigt nära. Vi ringer upp Birgitta för att fråga om hon har hört de glada nyheterna.

– Det vet jag ingenting om men stämmer det så är det ju fantastiskt, säger prinsessan.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

Prinsessan Birgitta bor, som bekant, på Mallorca. Coronaviruset har förändrat hennes sociala liv och just nu tillbringar hon kvällar och helger hemma – för att skydda sig mot smittan. I våras flög hon dock hem till Sverige och flyttade in på Stenhammar med kungen och drottningen. Smittspridningen hade nått nya höjder i Spanien och drottning Silvia ringde sin svägerska och frågade om hon inte skulle ta och komma hem. Sagt och gjort. Prinsessan lämnade Santa Ponsa för några månader i Sverige men nu är hon alltså tillbaka på spansk mark. Och som tur är kan hon fortsätta med sin älskade golf!

Foto: TT