Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Catharina-Amalia hotad!

01 maj, 2020, 10:00 
AvRed Aktionen
Prinsessan Catharina-Amalia har utsatts för hot.
Prinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna har utsatts för hot – lyckligtvis är polisen den misstänkte på spåren.
Annons
Hovreportrarnas Hemligheter: Detaljen avslöjar – så kluvet var kungahusetBrand logo
Hovreportrarnas Hemligheter: Detaljen avslöjar – så kluvet var kungahuset

Kronprinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna har fått utstå hot om våld – och nu är polisen inkopplad.

Den misstänkte mannen ska även ha hotat att mörda en klasskompis till prinsessan. Polisen lyckades spåra mannen och grep honom i slutet av januari. Sedan dess har han suttit bakom lås och bom vid en psykiatrisk avdelning. I veckan beslutade en domstol att mannen ska genomgå tester, för att klarlägga om han haft kontroll över sina handlingar.

Det är redan fastslaget att mannen lider av paranoid schizofreni, skriver dutchnews.nl.

Mannen ska själv ha erkänt att han kan ha skrivit meddelanden men att han tog bort dem. Han var inte medveten om att de skickades, menar han.

Hoten mot den 16-åriga prinsessan ska ha skett via Instagram.

Var brudnäbb då Victoria och Daniel gifte sig

Catharina-Amalia var ett av de barn som bildade brudnäbb på bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Precis som kronprinsessan Victoria gjorde vid samma ålder, genomgår Catharina-Amalia en utbildning och lär sig hur det går till att besöka myndigheter och olika evenemang. Hon drillas nu i tronföljar-jobbet, som kan vara riktigt knepigt. Det finns ju ingen manual eller lathund för rollen som statschef.

Annons

När hon inte är upptagen med skolan eller uppdragen som kronprinsesa gillar Catharina-Amalia att rida och titta på hästhoppning. Det är något hon har gemensamt med sina föräldrar.

Kung Willem Alexander och drottning Maxima är duktiga ryttare och bilder finns när de två rider fram över Pampas i Argentina, där de har en ranch. Sydamerika och Argentina är Máximas hemmaplan. Hon växte upp i Buenos Aires. De tre döttrarna är också ridkunniga och gillar de fyrbenta djuren. Hästar har kungligheter i alla tider varit mycket förtjusta i.

Foto: TT

Annons