Prinsessan chockar – bekräftar att hon tävlar i Let’s Dance!

10 nov, 2021, 14:01 
Let’s Dance

En prinsessa i Let’s Dance – för första gången någonsin! Hovet informerades i förra veckan och reagerar med total tystnad.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?

Kan ni tänka er prinsessan Madeleine skaka loss i Let’s Dance – klädd i en avslöjande paljettblåsa med fransar?

Svårt, eller hur! Men det är ungefär detta som nu väntar den belgiska kungafamiljen, med kung Philippe och drottning Mathilde i spetsen: Kungens ”nya” syster prinsessan Delphine, 53, bekräftar att hon är en av deltagarna när den belgiska versionen av Let’s Dance brakar loss i tv-kanalen Play4 i december.

Prinsessan Mathilde
Kung Alberts utomäktenskapliga dotter Delphine är officiell medlem av det belgiska kungahuset sen i fjol, och hennes barn Oscar och Josephine har också fått kungliga titlar.

Delphine dansar med den holländske proffsdansaren Sander Bos – och det lär vara första gången i programmets historia som en medlem av ett regerande kungahus deltar.

Annons

Det belgiska hovet har dock bemött nyheten med isande tystnad, och trots att Delphine redan legat i hårdträning en tid så ska hovet ha informerats så sent som i förra veckan. Det uppger den franska tidningen Point de Vue.

Kungens syster är med i Let’s Dance

Drottning Mathilde kung Philippe
Kung Philippe och drottning Mathilde.

De mer konservativa belgiska rojalisterna är inte heller roade. De uppges döma ut Delphines medverkan som ”frivol” och inte i linje med den värdighet de anser att man borde kunna förvänta sig av en medlem av den belgiska kungafamiljen.

Men vad säger då Delphine själv? Jo, att hon är livrädd!

– Mina danskunskaper är begränsade till några väldigt obekväma danssteg vid bröllop och fester. Det är allt! Jag har ingen aning om hur det här ska gå...

Annons

Prinsessan Delphine i Let’s dance

Nya realitystjärnan prinsessan Delphine med sin danspartner Sander Bos.

Egentligen skulle Delphine ha varit med i Let’s Dance redan för två år sedan, men tackade nej eftersom hon då befann sig mitt i rättstvisten mot ex-kung Albert som in i det sista förnekade faderskapet. Sedan dess har de två dock börjat försonats.

– Efter all turbulens, allt lidande och alla sår är det nu tid för förlåtelse, läkning och försoning, sa Delphine i fjol – men frågan är hur hennes nya roll som realitystjärna kommer att påverka den sköra processen.

Drottning Paola Kung Albert Prinsessan Delphine
Oktober 2020: Prinsessan Delphine första trevande besök hemma hos sin pappa kung Albert och hans fru drottning Paolo på slottet Belvedere i Bryssel.
Annons

Foto: TT.

Annons