Prinsessan chockar – bekräftar att hon tävlar i Let’s Dance!

Let’s Dance

En prinsessa i Let’s Dance – för första gången någonsin! Hovet informerades i förra veckan och reagerar med total tystnad.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?
Slå på ljud

Kan ni tänka er prinsessan Madeleine skaka loss i Let’s Dance – klädd i en avslöjande paljettblåsa med fransar?

Svårt, eller hur! Men det är ungefär detta som nu väntar den belgiska kungafamiljen, med kung Philippe och drottning Mathilde i spetsen: Kungens ”nya” syster prinsessan Delphine, 53, bekräftar att hon är en av deltagarna när den belgiska versionen av Let’s Dance brakar loss i tv-kanalen Play4 i december.

LÄS MER: Se Victoria och Daniel rocka loss – med Let's Dance-proffset!

Prinsessan Mathilde

Kung Alberts utomäktenskapliga dotter Delphine är officiell medlem av det belgiska kungahuset sen i fjol, och hennes barn Oscar och Josephine har också fått kungliga titlar.

Patrick van Katwijk/TT

Delphine dansar med den holländske proffsdansaren Sander Bos – och det lär vara första gången i programmets historia som en medlem av ett regerande kungahus deltar.

Det belgiska hovet har dock bemött nyheten med isande tystnad, och trots att Delphine redan legat i hårdträning en tid så ska hovet ha informerats så sent som i förra veckan. Det uppger den franska tidningen Point de Vue.

Kungens syster är med i Let’s Dance

Drottning Mathilde kung Philippe

Kung Philippe och drottning Mathilde.

MEGA/TT

De mer konservativa belgiska rojalisterna är inte heller roade. De uppges döma ut Delphines medverkan som ”frivol” och inte i linje med den värdighet de anser att man borde kunna förvänta sig av en medlem av den belgiska kungafamiljen.

Men vad säger då Delphine själv? Jo, att hon är livrädd!

– Mina danskunskaper är begränsade till några väldigt obekväma danssteg vid bröllop och fester. Det är allt! Jag har ingen aning om hur det här ska gå...

Prinsessan Delphine i Let’s dance

Nya realitystjärnan prinsessan Delphine med sin danspartner Sander Bos.

Egentligen skulle Delphine ha varit med i Let’s Dance redan för två år sedan, men tackade nej eftersom hon då befann sig mitt i rättstvisten mot ex-kung Albert som in i det sista förnekade faderskapet. Sedan dess har de två dock börjat försonats.

– Efter all turbulens, allt lidande och alla sår är det nu tid för förlåtelse, läkning och försoning, sa Delphine i fjol – men frågan är hur hennes nya roll som realitystjärna kommer att påverka den sköra processen.

Drottning Paola Kung Albert Prinsessan Delphine

Oktober 2020: Prinsessan Delphine första trevande besök hemma hos sin pappa kung Albert och hans fru drottning Paolo på slottet Belvedere i Bryssel.

Foto: TT

LÄS MER: Vilken dancing queen! Se Mary och Margrethe på dansgolvet

LÄS MER: Let's dance 2020: Bathina Philipsons relation till kungen

ÄS MER: Let’s Dance-gängets hemliga återförening – därför var Suzanne Axell inte med

Foto: TT.