Prinsessan Delphine: Barnen Oscar och Josephine är de nya kungligheterna

06 nov, 2020, 20:00 
Prinsessan Delphine Prinsessan Josephine Prins Oscar av Belgien
Kronprinsessan Victorias Oscar är inte längre ensam om sitt prinsnamn. Möt de nya kungligheterna, prins Oscar och prinsessan Josephine!
Annons
Allt om Belgiens kungahus!
Allt om Belgiens kungahus!

En 12-åring som precis har blivit prins. Och en helt färsk 16-årig prinsessa. Det är resultatet när den belgiska kungahusets eget bittra familjedrama nu har fått sin – i all fall utåt sett – lyckliga upplösning.

För i samma ögonblick som Belgiens tidigare kung, den 86-årige Albert, erkände sin 52-åriga dotter Delphine och tog på sig faderskapet efter sju års stenhårt nekande, så fick även hennes två barn Josephine och Oscar kungliga titlar och kunde kliva in i kungahuset som den belgiska kungafamiljens nya medlemmar.

Recept.se Nyhetsbrev
Prins Oscar av Belgien Prinsessan Josephine av Belgien Barn till prinsessan Delphine
Delphines barn Oscar och Josephine blev kungliga över en natt!

Och lite påverkar det faktiskt även oss här hemma, eller i alla fall Victorias lillprins Oscar. För nu har han fått en namne, det finns helt enkelt en prins Oscar till, dessutom med exakt samma stavning. Den nye prins Oscar är dock åtta år äldre.

Annons
Kronprinsessan Victoria Prins Oscar
Nu finns det två prins Oscar!

Men Oscar och Oscar är faktiskt släkt, även om det är avlägset: Belgiske Oscars morfarsmor var ju den svenska prinsessan Astrid som gifte sig med Belgiens kronprins Leopold. Hon hann dock bara vara Belgiens drottning i 18 månader innan hon omkom i den tragiska bilolyckan 1935, 29 år gammal.

Prinsessan Delphine med sin familj

”Mina verkliga mästerverk” säger konstnären Delphine om sina barn Oscar och Josephine. Barnens pappa (och Delphines man) är irländare med amerikanska rötter och heter James O’Hare.

Och det ser ju onekligen ut som om prinsessan Delphine har sneglat på sitt delvis svenska kungliga ursprung när hon döpte sina barn till just Oscar och Josephine: Sveriges kung Oscar I var ju son till den förste Bernadotten Karl XIV Johan – och Oscars drottning hette Josephine.

Annons

Foto: TT, Instagram.

Annons