Prinsessan Dianas bror tar hämnd efter förnedringen

Prinsessan Dianas bror Charles Spencer är fortfarande arg. Därför har han tagit en gruvlig hämnd – 23 år efter systerns död.
Slå på ljud

Prinsessan Diana är på allas läppar återigen. Anledningen stavas The Crown, Netflix-succén som skildrar den brittiska kungafamiljens många intriger, skandaler och interna uppgörelser.

I The Crown spelas Diana av skådespelaren Emma Corrin. Hon har fått mycket beröm för sin tolkning – men alla är inte nöjda. Bland dem som är inte mindre tillfreds med hur Diana porträtteras hittar vi hennes bror, Charles Spencer. Han tog en gruvlig hämnd på produktionsteamet när de hörde av sig till honom.

Hämnd för prinsessan Diana från hennes bror

Prinsessan Diana, prins Charles och drottning Elizabeth.

Prinsessan Diana blev aldrig helt bekväm med kungafamiljen.

– The Crown frågade om de kunde få filma vid Althorp (Spencer-familjens familjehem) och jag sa självfallet nej. Jag är orolig för att folk tittar på det där programmet och glömmer att det är fiktion. Amerikaner säger till mig att de har tittat på The Crown som om de fått en historielektion. Men det har de inte, säger Charles till brittisk tv.

– Det är mycket påhitt och fantasi, eller hur? Man kan bygga det kring fakta, men det som finns däremellan är inte fakta.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleine på bild med skandalmannen

"Diana ses som världsfrånvänd"

Charles är som sagt inte ensam med att ha åsikter om hur The Crown sköter sig när det gäller att efterlikna verkligheten. Så här skrev tv-personligheten och skribenten Piers Morgan efter att ha sett den senaste säsongen.

"Diana ses som världsfrånvänd, osjälvständig, barnslig, hopplöst naiv, surmulen och något galen, och prins Charles ses som sur, elak, grym, hemsk, giftig, gnällig, vidrig och i slutändan något av en skitstövel", skriver Piers i en krönika för Daily Mail.

"Och drottning Elizabeth porträtteras som en kall, hjärtlös och omänsklig kvinna som inte kan visa någon empati gentemot paret samtidigt som deras äktenskap faller samman."

"Och det är versionen som finns på Netflix som människor kommer att komma ihåg. Det är inte konstigt att kungafamiljen sägs vara rasande."

LÄS OCKSÅ: Ilska efter drottning Elizabeths beslut om lille Archie