Prinsessan Dianas lyckligaste tid i livet – 18 år och fri från kungliga plikter

Prinsessan Dianas lyckligaste tid i livet – 18 år och fri från kungliga plikter

Innan prinsessan Diana träffade prins Charles levde hon ett vanligt liv som nanny och bodde med två rumskamrater, nu blir lägenheten som "alltid var fylld av skratt" en turistattraktion.

Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut
Slå på ljud

När Lady Diana var 18-år flyttade hon till London med pengar som hon hade ärvt. Hon köpte en lägenhet på 60 Coleherne Court för drygt 50 000 pund, en summa som i dag motsvarar cirka 2,7 miljoner kronor.

Diana bodde i lägenheten mellan 1979 och 1981 med två vänninor, och i boken ”Diana, In Her Own Words” beskrivs tiden som den lyckligaste i den blivande prinsessans liv.

Prinsessan Dianas lägenhet blir turistattraktion

Nu blir bostaden där prinsessan Diana spendera sina unga dagar en turistattraktion.

– Det var lyckliga dagar för oss alla och lägenheten var alltid fylld av skratt. Diana fortsatte sedan att bli så mycket för så många. Det är underbart att hennes minne lever vidare på det här sättet, säger Virginia Clarke, en av vännerna som bodde med Diana, enligt Reuters.

På onsdagen sattes en blå plakett upp på byggnaden med inskriptionen: ”Lady Diana Spencer, senare prinsessan av Wales 1961-1997, bodde här 1979-1981.”

Diana tvingades flytta – efter förlovningen med prins Charles

När Diana kom till London jobbade hon till en början som nanny och på förskola, men ett år efter flytten träffade hon prins Charles och året därpå var de förlovade.

Det var då hon blev en av den brittiska pressens största intressen och fotografer flockades vid porten till byggnaden där den blivande prinsessan bodde, så Diana blev tvungen att flytta och hennes mor såg till att lägenhet blev såld.

Den nya plaketten blir det andra minnesmärket tillägnat prinsessan Diana under 2021, året då hon skulle ha fyllt 60 år. I juli hedrades hon med en staty, föreställandes henne med armarna om två barn. Statyn, som står i Sunken Garden vid Kensington Palace, avtäcktes av sönerna prins William och Harry.

Foto: TT

LÄS MER: Prinsessan Dianas sista dygn i livet – händelserna minut för minut

LÄS MER: Detaljerna om prinsessan Dianas död skakar om – 24 år senare: "Fruktansvärt att höra"

LÄS MER: Kolla bilderna! Prinsessan Dianas brorsdotters lyxbröllop med 60-åriga miljardären

LÄS MER: Prinsessan Dianas sista ord – ögonvittnet om dödskraschen