Prinsessan drabbad av blodpropp

Prinsessan Marie Christine med brittiska kungafamiljen

Blodproppar är en fruktad följd av covid-19 – och nu har detta drabbat den 76-åriga prinsessan.
Slå på ljud

Oron är stor för prinsessan Marie Christine av Kent, gift med drottningens kusin och en av brittiska kungafamiljens 70-plussare. Detta sedan hon drabbats av flera blodproppar.

Det skriver brittiska tidningen The Sun som hänvisar till källor nära prinsessan. Samma källor uppger att prinsessan Marie-Christine blev sjuk i april, efter att ha tagit sina två doser Astra Seneca-vaccin som skydd mot covid-19. Det finns dock inga belägg för att hennes blodproppar ska ha orsakats av vaccinet.

LÄS MER: Efter skandalen – drottning Elizabeth straffar sin kusin

Drottning Elizabeth Prins Philip Prinsessan Marie Christine

Prinsessan Marie Christine med drottning Elizabeth och prins Philip år 2019.

Uppgifterna om att prinsessan Marie-Christine har drabbats av blodproppar bekräftas nu också av hennes talesperson skriver Daily Mirror.

Det var i slutet av november som prinsessan Marie Christine insjuknade i covid-19, och hon blev då det tredje bekräftade fallet i den brittiska kungafamiljen, efter prins Charles och prins William (som för övrigt bor granne med prinsessan Marie Christine och prins Michael på Kensington Palace i London).

Drottning Elizabeths oro för prinsessan Marie Christine

Prinsessan Marie Christine ska ha drabbats relativt svårt, med långvarig feber och extrem trötthet, och nu kämpar hon alltså med att återhämta sig igen, den här gången från blodpropparna.

Prins Michael av Kent med sin fru prinsessan Marie Christine

Prinsessan Marie Christine med sin man prins Michael av Kent. Hon blev sjuk i april och är fortfarande inte frisk.

Det är genom sin man prins Michael om Kent, 78, som prinsessan Marie Christine är släkt med drottningen. Hans pappa prins George var lillebror till drottning Elizabeths pappa, som lite märkligt nog också hette George, i alla fall officiellt som kung (han föddes dock som prins Albert och kallades alltid ”Bertie” i familjen).

Själv hette Marie Christine von Reibnitz i efternamn och var en österrikisk adelsdam innan hon gifte sig med prinsen år 1978. De har två barn, lord Frederick Windsor, 42, och lady Gabriella Kingston, 40.

LÄS MER: Det speciella bandet mellan svenska och brittiska kungafamiljen

LÄS MER: Allas blickar på lungsjuka Mette-Marit när kungafamiljen firar 17 maj

LÄS MER: Kvinna gripen hemma hos Elizabeths son prins Andrew

Foto: TT.