Bilden avslöjar – det väntar för prinsessan Estelle

30 jan, 2023, 15:46 
Prinsessan Estelle

Kungliga strategin.

Annons

Prinsessan Estelle är bara tio år, men hon har redan hela livet utstakat:

Hon vet vad hon ska bli och hur hon ska bo. Ja, hon vet till och med var hon ska gifta sig – när den dagen kommer.

Prinsessan Estelles allra första tv-intervju – se klippet!
Prinsessan Estelles allra första tv-intervju – se klippet!

Men Estelle är inte ensam i denna ovanliga sits.

Runt om i Europas kungahus står det unga tronarvingar på tillväxt – som kung Charles barnbarn prins George, 9, drottning Margrethes sonson prins Christian, 17, Mette-Marits dotter prinsessan Ingrid Alexandra, 19 och Belgiens framtida drottning prinsessan Elisabeth, 21.

Fyra framtida drottningar: Prinsessan Estelle, kronprinsessan Amalia, prinsessan Elisabeth och prinsessan Ingrid Alexandra.
Fyra framtida drottningar på galafest: Prinsessan Estelle, kronprinsessan Amalia, prinsessan Elisabeth och prinsessan Ingrid Alexandra.
Recept.se Nyhetsbrev

Och i detta guldkantade gäng hittar man även Nederländernas svar på Estelle, prinsessan Catharina-Amalia – som just nu visar vägen framåt även för Estelle: 19 år gammal befinner sig Amalia på sitt första officiella besök utomlands, en resa som härligt nog gick till Karibien.

Annons
Holländska kungafamiljen på officiellt besök i Karibien
Catharina-Amalia, kunglig praktikant.
Prinsessan Catharina-Amalia i Karibien med drottning Máxima och kung Willem-Alexander
En långresa med Nederländernas tronföljare i en helt ny roll.

Catharina-Amalia är helt enkelt sidekick till sina föräldrar, kung Willem-Alexander och drottning Máxima. En kunglig rookie som är på plats för att se och lära.

Och det är exakt samma grepp som kungen och drottning Silvia använde sig av när kronprinsessan Victoria skulle introduceras i de kungliga plikterna, 19 år fyllda. Hösten 1986 reste hon med när kungaparet åkte till Finland på statsbesök.

Annons
Kronprinsessan Victoria i Finland 1996
Kronprinsessan Victorias första officiella utlandsresa – det blev Victoria-feber i Finland.

Och bara några månader tidigare hade även prins Carl Philip fått hänga med på statsbesök, den gången till Malaysia. Detta var våren 1996 och prins Carl Philip skulle snart fylla sjutton.

Prins Carl Philip i Malaysia 1996
Prins Carl Philip, 17, på statsbesök i Malaysia.

Prinsessan Estelle och drottningskolan

Máximas och Willem-Alexanders kungliga strategi för att skola in sin dotter är med andra ord lika aktuell i den svenska kungafamiljen – så räkna med att få se prinsessan Estelle på officiellt utlandsbesök med mamma och pappa om sisådär sju åtta år.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle, en vanlig – men också väldigt ovanlig – mellanstadietjej som går i fyran, hänger med sina kompisar, och älskar att dansa.

Foto: TT.

Annons