Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Estelles hemliga liv – har gått med i klubben under kodnamn

02 sep, 2023, 04:00 
Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle har ett intresse – och hovet hjälper henne hålla det hemligt.
Annons

Första gången vi hörde om prinsessan Estelle och hennes stora basketintresse var för två år sedan, när prins Daniel gjorde en intervju med Aftonbladet. Temat för intervjun var sport, och Daniel berättade stolt om sina två barn och deras idrottande.

– Oscar går i fotbollsskolan, men Estelle är baskettjej. Hon föredrog det men hon är bara nio år så det finns tid. Det verkar ju som man kan hålla på länge med fotboll, säger Daniel i intervjun.

– Jag är engagerad som förälder, skjutsar och ställer upp. Nu har de inte börjat med matcher ännu, eller Estelle har spelat två basketmatcher men då fick inga föräldrar vara i hallen. Men annars är jag där och försöker uppmuntra.

Oscars spex med Estelle – stjäl hela showen!Brand logo
Oscars spex med Estelle – stjäl hela showen!

Prinsessan Estelle spelar basket – men under ett annat namn

Nu har Svensk Dam fått reda på vilket lag som Estelle spelar för. Det är information som hålls dold för allmänheten med hjälp av en metod som hovet använt förut.

Annons
Prinsessan Estelle
Estelle är en baskettjej!

I föreningens register över vilka som spelar i klubbens F12-lag har man skrivit in Estelle – men inte tagit med hennes officiella titel. Man har nöjt sig med att skriva ut "E". På en annan plats på hemsidan har man skrivit ut "Estelle" men satt en asterisk där efternamnet ska vara.

Välkänd taktik från hovet – har använt den förr

Det är som sagt inte första gången hovet använder sig av den här taktiken. När prinsessan Madeleine tävlade i ridsport i början på 2000-talet gjorde hon det under ett påhittat efternamn, för att se till att ingen reporter dök upp på tävlingarna. Och Svensk Dam har tidigare kunnat avslöja att prins Oscars titel är borttagen på hans fotbollsklubbs hemsida.

Annons