Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Eugenies drag – efter pappans sexskandal

18 jan, 2022, 18:00 

Efter skandalen kring prins Andrew tar nu dottern Eugenie en annan väg.

Annons
3 kungliga snackisar från vecka 2!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 2!

Det har stormat rejält kring den brittiska kungafamiljen på senaste tiden. Redan 2019 fråntogs drottning Elizabeths son prins Andrew sina kungliga plikter efter att hans vänskap med den dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein avslöjades.

Förra veckan drogs även Andrews kungliga titel tillbaka, efter att en kvinna anklagat honom för att haft sex med henne när hon var minderårig. Hon ska ha blivit tvingad till detta av Jeffrey Epstein, som använde henne som sexslav.

"Hans kungliga titel har dragits tillbaka och alla hertigen av Yorks roller kommer att omfördelas inom kungafamiljen. De kommer inte att återlämnas till honom", står det i ett uttalande enligt Sky News.

Enligt tidningen så var det drottningen själv som framförde straffet till sin son.

Annons

Prinsessan Eugenies drag – efter pappans sexskandal

Andrews dotter, prinsessan Eugenie, som är kusin till prins William och prins Harry, har lyckligtvis tagit en helt annan väg i livet.

Prinsessan har sedan flera år tillbaka engagerat sig i välgörenhetsorganisationer som kämpar emot människohandel.

Nu tar Eugenie ett nytt steg i arbetet, och släpper en podcast tillsammans med hennes välgörenhetsorganisation The Anti-Slavery Collective.

Kungafamiljen drabbad av dödsfall

Eugenie och maken Jack Brooksbanks fick sitt första barn, sonen August, för 11 månader sedan.

Strax innan sonens dop i november drabbades familjen av ett tragiskt besked. Nämligen att Jacks pappa George hade dött, 72 år gammal.

En källa berättade för Daily Mail att det var tufft för Jack att förlora sin far så nära inpå sonens dop, men att det samtidigt var "underbart" att George hann träffa och lära känna sitt barnbarn.

Prinsessan Eugenie med maken och sonen
Eugenie och Jack fick sonen August i februari.
Annons