Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Kate återförenad med kändismannen - efter intima mötet

05 jul, 2023, 09:30 
Felicia Plåt
Prinsessan Kate
Kate är ett riktigt tennis-fan. Foto: TT

Kate och vännen Roger Federer återförenades under tisdagens öppningsmatch i Wimbledon.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är ett riktigt sportigt par. De träffades till och med genom träningen när Daniel var Victorias personliga tränare. Man ser dem ofta göra olika aktiviteter som innehåller träning och de tar gärna med sina barn.

Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i JordanienBrand logo
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i Jordanien

Kate och Williams idrottsintresse

Ett annat kungligt par som gillar att röra på sig är vännerna i väst, nämligen prins William och prinsessan Kate. Det är inte heller rädda för att testa på nya sporter. Under åren har vi sett dem köra bland annat bågskytte, golf, rugby och många fler.

Men en sport som Kates hjärta bankar lite extra för är tennis. Hon är både beskyddare för All England Lawn Tennis and Croquet Club och har tidigare sagt att hon är ett fan av sporten. Prinsessan har även en favoritspelare, ingen mindre än tennislegenden Roger Federer.

Annons

Kate och tennisproffsets intima tennismatch

Tidigare under juni månad fick Kate träffa tennisspelaren och inte nog med det hade dem ett väldigt intimt möte då de fick chansen att spela en match mot varandra.

Under mötet som var inför Wimbledon turneringen fick Kate och Roger sällskap av bollkallar och bolisor som övade inför turneringen. Kate fick en ordentlig inblick i deras jobb och blev riktigt imponerad.

Kate och Rodger Federer
Kompisarna återförenades under Wimbledon.

– Att se träningen och engagemanget och mängden tid som läggs på träningen och se till att detta går bra på dagen för mästarna som spelar på Wimbledon ... Ja, det är otroligt att se det bakom kulisserna, sa Kate i ett youtube klipp från dagen.

Kates miss

Hon fick även chansen att testa på bollisornas jobb och det var svårare än vad hon trodde. Hon fångade bollen utan studs, vilket man egentligen inte får göra.

– Ja, det är inte meningen att du ska fånga den, berättade en bollisa vid namn Mollie och fortsätter:

– Det är meningen att du ska låta den studsa och sedan fånga den, men bra fångst.

Under gårdagen, 4 juli, var det dags för öppningsmatchen i den stora tennistävlingen. Såklart var prinsessan på plats och till sin förtjusning fick hon sällskap av sin nyfunna vän Roger Federer. De såg ut att ha en riktigt trevlig dag tillsammans med massa tennis.

Annons